Volledig voetgangersgebied centrum Noordwijkerhout

9 juni 2023, 12:14
default

Zorgvuldigheid voorop bij het instellen van een volledig voetgangersgebied centrum Noordwijkerhout. De planning is om de definitieve verkeerssituatie voor het zomerseizoen van 2024 in te stellen. Ondertussen herhaalt de gemeente deze zomer de verkeersmaatregel van vorige zomer. Dat kondigt de gemeente aan in een brief aan het bestuur NOV Noordwijkerhout.

Juiste procedures te volgen

De gemeente zet zich in voor een volledig voetgangersgebied in het centrum van Noordwijkerhout. Dit doet de gemeente door de juiste procedures te volgen, beleidsregels op te stellen én in gesprek te blijven met de bewoners en ondernemers in de Dorpsstraat, Dorpsringweg, Havenstraat, Schoollaantje en Zeestraat. “Daarnaast wil de gemeente de entrees van het centrum verbeteren en wordt er gewerkt aan dynamische verzinkbare afsluitpalen”, aldus het college in de brief.

Volledig voetgangersgebied voor het zomerseizoen van 2024

In de brief geeft het college de stand van zaken en bespreekt het college de voortgang. Het college geeft aan zich volledig in te zetten voor het doel dat breed gedragen wordt.  De introductie van een volledig voetgangersgebied kost tijd. Het college geeft goed aan waarom. Meer partijen. Meer belangen. Meer zaken die opgelost moeten worden. “Een uitgebreid nieuw traject dat zorgvuldig, nauwkeurig en volgens de juiste procedure dient te gebeuren. De planning is om de definitieve verkeerssituatie voor het zomerseizoen van 2024 in te stellen”.

Aanpak zomer 2023

Dat betekent niet dat er dit jaar niets gebeurt. De gemeente wil zomer 2023 de verkeersmaatregel van vorige zomer met diverse verbeterpunten herhalen. Concreet betekent dit dat het gebied rondom de Witte Kerk van 1 juli tot en met 10 september 2023 tussen 12.00 uur en 20.00 uur wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsen binnen het afgesloten gebied is toegestaan behoudens de marktdagen en bij evenementen. Op drukke dagen worden verkeersregelaars ingezet.

Lees ook de collegebrief ‘Verkeersmaatregelen centrum Noordwijkerhout’.