Scholen smeren zich goed in tegen de zon 

29 juni 2023, 15:45
Scholen gemeente Noordwijk smeren zich goed in tegen de zon

Smeren maar! Gemeente Noordwijk stelt zonnebrandcrème-dispensers beschikbaar aan scholen en sportkantines. Dit herinnert leerkrachten, leerlingen en sporters eraan dat ze zich goed moeten insmeren tegen de zon voordat ze naar buiten gaan.

In vergelijking met andere gemeenten komt huidkanker in Noordwijk vaker voor. Een oorzaak kan zijn dat mensen aan de kust langer worden blootgesteld aan de zon en dat hier een hogere zonkracht is. De gemeente wil dat mensen zich bewust zijn van dit risico en van het belang om hun huid te beschermen. Daarom stellen ze zonnebrandcrème beschikbaar in dispensers op scholen en sportverenigingen.

School, sport en strand

Alle sportaccommodaties, scholen en strandondernemingen in de gemeente zijn aangeschreven. De Noordwijkse School is een van de scholen die dit aanbod heeft aangenomen. Afgelopen woensdag nam wethouder Dennis Salman de dispenser officieel in gebruik in het bijzijn van leerlingen en directeur Bob van Zanten.

Kinderen extra kwetsbaar

Zonverbranding op jonge leeftijd vergroot de kans op huidkanker op latere leeftijd. Daarnaast bestaat er een verband tussen huidkanker, de totale hoeveelheid UV-straling waaraan je tijdens je leven wordt blootgesteld en het aantal verbrandingen.

Lees verder: Bescherming tegen de zon | Gemeente Noordwijk