Nu ook deelfietsen beschikbaar bij opstap Beach Shuttle

7 juli 2023, 11:38

Zorgeloos parkeren en dan door naar Noordwijk aan Zee. Naast de Beach Shuttle is het mogelijk om elke dag een deelfiets te gebruiken als aanvullend vervoer. Ze staan tot en met eind september 2023 voor bezoekers klaar. Simpelweg met de fiets naar zee, strand of evenement.

Zomerse service

Zorgeloos parkeren op een ruime parkeerplaats en dan met alternatief vervoer naar het strand of een leuk evenement aan de kust. In de eerste zomerse weekenden is gelijk veel gebruik gemaakt van de Beach Shuttle. Aanvullend op de zomerse service is het nu ook mogelijk om een deelfiets te pakken.

Elke dag

Naast de Beach Shuttle is namelijk het mogelijk om vanaf 8 juli 2023 tot en met eind september 2023 elke dag een deelfiets te gebruiken. Dit wordt door MOBIAN gefaciliteerd. Elke dag. Terwijl de Beach Shuttle alleen in weekenden en op andere zomerse dagen rijdt of bij een evenement.

Deelfietsen van MOBIAN

Via MOBIAN is het mogelijk een reservering te maken voor Park & Bike in Noordwijk. Zo kunnen bezoekers ieder moment overstappen van de auto op een deelfiets. Een parkeerplaats inclusief deelfiets reserveren ze eenvoudig vooraf via de MOBIAN-website of in de MOBIAN-app. Hierbij betalen ze enkel voor het huren van een fiets. Na hun reservering verschijnt deze in hun account en kunnen ze simpel het slot van de deelfiets openen en sluiten via de app.

Proef met de fiets als aanvullend vervoer

De deelfietsen zijn tot en met september 2023 beschikbaar. Het gaat om een afgebakende proef ter bevordering van parkeren op afstand en deelmobiliteit. Deze vorm van aanvullend vervoer biedt verschillende voordelen. Het geeft bezoekers die met de auto naar de kust komen een extra optie. Bezoekers kunnen comfortabel parkeren en stappen zo op de fiets naar zee. Op deze wijze kan de gemeente Noordwijk ook kennis verzamelen voor de ontwikkeling van bijvoorbeeld een mobiliteitshub.

Simpelweg met de fiets naar zee. Voor meer informatie ga naar de informatieve website van MOBIAN.