Noordwijkse Luitenant Generaal Dennis Luyt Officier in de Orde van Oranje Nassau

17 april 2023, 15:18
Noordwijkse Luitenant Generaal Dennis Luyt Officier in de Orde van Oranje Nassau

Noordwijker Luitenant Generaal Dennis Luyt is vrijdagavond 14 april 2023 benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau met de Zwaarden. Dit gebeurde tijdens zijn afscheid in het Defensie Helikopter Commando op Vliegbasis Gilze-Rijen.

Minister Ollongren

Luitenant Generaal Dennis Luyt heeft de onderscheiding Officier in de Orde van Oranje-Nassau met de Zwaarden ontvangen uit handen van minister Ollongren namens Koning Willem-Alexander. De onderscheiding werd door burgemeester Wendy Verkleij aangevraagd. 

Buitengewoon verdienstelijk

Deze bijzondere onderscheiding wordt toegekend aan personen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving, hetzij op maatschappelijk, cultureel of wetenschappelijk gebied, hetzij in een andere vorm van activiteit met een meer dan plaatselijk belang.

Koninklijke Luchtmacht

Luitenant Generaal Dennis Luyt heeft de onderscheiding gekregen vanwege zijn verdiensten als commandant van de Koninklijke Luchtmacht. Hij heeft zich gedurende zijn loopbaan ingezet voor het versterken van de positie en het imago van de Koninklijke Luchtmacht en voor het bevorderen van de internationale samenwerking op het gebied van defensie. 

Overdragen commando

Dennis Luyt wordt opgevolgd door André Steur. Luyt droeg het commando vrijdagavond 14 april 2023 aan hem over in het Defensie Helikopter Commando op Vliegbasis Gilze-Rijen. 

Foto: Koninklijke Luchtmacht