Noordwijkse kunstenaars schitteren met eigen Biënnale expositie

1 juni 2023, 13:53
Evoluties Biennale

Een trotse kunstwethouder Roberto ter Hark opende woensdag 31 mei 2023 EVOLUTIES. De Biënnale expositie van Noordwijkse kunstenaars in Streekmuseum Veldzicht.

Een eigen onderdeel

EVOLUTIES is onderdeel van Biënnale Noordwijk, de grote buitententoonstelling die sinds 21 maart te zien is in en om Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Het is eerste biënnale. Er volgen meer edities. Steeds om de twee jaar georganiseerd. Hoofddoel van de biënnale is het geven van een boost aan Noordwijk als culturele bestemming

Culturele bestemming Noordwijk

Cultuur en cultuurbeleving krijgen tijdens de biënnale alle ruimte in en om de dorpen en in het mooie landschap. Daarbij mag werk van lokale kunstenaars zeker niet ontbreken. Tijdens EVOLUTIES schitteren de eigen, lokale kunstenaars. 

Dank aan de organisatoren

Wethouder Ter Hark speechte bij de opening: “Dank Judith de Haas, Wies den Ouden en de adviesraad BKOR: Jan Dekker, Pam Vis Feijtes en Jurriaan van Hall voor de organisatie van deze expositie waarop jullie ons meenemen en meevoeren langs de talenten die onze gemeente in huis heeft en die nu, bij gelegenheid van de eerste editie van de biënnale, hun bijdrage leveren aan deze kunstmanifestatie.

Kwaliteit van Noordwijk

“Dank voor jullie streven naar kwaliteit. Evenals de kunstenaars in het hoofdprogramma laten zij zich inspireren door het Noordwijkse landschap, een landschap dat zij als geen ander kennen.” Daarna bewonderde de kunst- en cultuurwethouder de werken die zijn tentoongesteld.