Noordwijk breidt aantal energiecoaches uit

20 februari 2023, 13:36
Noordwijk breidt aantal energiecoaches uit

Een kersverse lichting energiecoaches heeft de 1e gesprekken gevoerd met inwoners met een minimum inkomen. Deze groep inwoners krijgt bij het huisbezoek een energiebespaarbox overhandigd. Hierin zitten materialen om energie en geld te besparen. Zo helpt de energiecoach om de hoge energierekening omlaag te brengen.

Ontvang je energietoeslag?

Inwoners van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk die recht hebben op energietoeslag kunnen een besparingsgesprek aanvragen en een energiebespaarbox ontvangen. Gemeente Noordwijk heeft sinds februari 2023 extra energiecoaches opgeleid. Daardoor zijn er meer momenten in de week dat je een afspraak kunt maken. Het gesprek is gratis, duurt ongeveer anderhalf uur en is in jouw woning. Samen met de energiecoach kijk je naar jouw energierekening. Daarna wordt per ruimte bekeken hoe je kunt besparen met kleine aanpassingen. De energiecoach helpt zo nodig met het aanbrengen van materialen, zoals radiatorfolie.   

Bespaarafspraak is zo gemaakt  

Wethouder Theo Alkemade bezocht een van de opleidingsdagen. De energiecoaches zijn enthousiaste vrijwilligers die u graag helpen om energie te besparen. Inmiddels heeft gemeente Noordwijk hun aantal uitgebreid tot 20. De Noordwijkse energiecoaches zijn er niet alleen voor minima. Iedereen die energie wil besparen, kan een afspraak maken voor een energieadvies op maat. Een afspraak is zo gemaakt.