Noodverlichting rotonde Beeklaan

4 april 2023, 15:08
Noodverlichting rotonde Beeklaan

Na meldingen via Fixi van omwonenden heeft gemeente Noordwijk noodverlichting geregeld bij de rotonde Beeklaan in Noordwijk Binnen. Het licht brandt in ieder geval tot de reparatie. Alles op alles voor een hoge verkeersveiligheid.

Via Fixi melden

De verlichting bij de rotonde Beeklaan in Noordwijk Binnen viel uit. De oorzaak: een kapotte verbindingsmof. Omwonenden meldden via Fixi bij de gemeente dat de rotonde ’s nachts niet verlicht werd. Niet wenselijk. Fixi is inmiddels het meldsysteem voor inwoners die een melding willen doen aan de gemeente. Het stelt de gemeente in staat om snel een probleem op te lossen.

Aggregaat en lantaarnpaal

Geen straatverlichting bij de rotonde. Het bedrijf dat erover gaat is Liander. Het bedrijf heeft aangegeven dat de reparatie ervan wordt voorbereid. Omdat goede zichtbaarheid de verkeersveiligheid ten goede komt, heeft de gemeente een noodverlichting geregeld: een aggregaat en 1 mast met 6 lampen. Zodat de komende periode de rotonde naar behoren aangelicht is. Het licht brandt in ieder geval tot de reparatie van de verbindingsmof.

Verkeersveiligheid

Wethouder Theo Alkemade vindt het erg belangrijk dat de gemeente zich inspant op het punt van verkeersveiligheid. We merken ook in onze gemeente dat het aantal verkeersongelukken toeneemt. Met elkaar hebben we de taak om de verkeersveiligheid voor alle verkeersdeelnemers zo groot mogelijk te houden.

Met elkaar  

En: ‘Goed dat onze inwoners ons op de kapotte lichtinstallatie hebben gewezen. Daardoor konden we snel handelen. We hebben met elkaar een enorme verantwoordelijkheid om voor alle verkeersdeelnemers een zo groot mogelijke verkeersveiligheid te bieden. Daar moeten we aandacht aan gaan besteden.