Levend erfgoed thema van Open Monumentendag 2023

5 september 2023, 12:34

Op zaterdag 9 september is het weer Open Monumentendag met zoals altijd weer een afwisselend programma met interessante bezichtigingen die gratis te bezoeken zijn.

Opening in Veldzicht

De officiële opening van de Open Monumentendag van de gemeente Noordwijk is op 9 september 2023 om 10.00 uur in boerderij Veldzicht. De monumentale boerderij stamt uit 1864 en is een van de parels van het Noordwijkse erfgoed. Samen met Adriaan Timmers, voorzitter van Comité Open Monumentendag Noordwijk, opent burgemeester Wendy Verkleij de Monumentendag Noordwijk 2023 met als thema: ‘Levend Erfgoed’. In Noordwijk richten wij speciaal de ogen op een historische koeiensoort: de blaarkop.

Gevarieerd programma

Het Comité Open Monumentendag Noordwijk en het Comité Open Monumentendag Noordwijkerhout en De Zilk hebben een gevarieerd programma samengesteld.

Open Monumenten Klassendag

Kinderen maken kennis met monumenten op de jaarlijkse Open Monumenten Klassendag op 8 september 2023. Dit jaar is dat op de aantrekkelijke locatie van Boerderij Veldzicht en Museum Veldzicht. Zo’n 250 leerlingen van basisscholen doen hier mee aan kruidenworkshops en worden getrakteerd op een toneelvoorstelling. Cultuurwethouder Roberto ter Hark wil dit niet missen en is van de partij. Je kunt niet jong genoeg zijn om iets mee te krijgen over de waarde van cultureel erfgoed in je omgeving.

Op de fiets langs monumenten

Een boekje is gemaakt met 2 fietsroutes in Noordwijkerhout langs bezienswaardige monumenten in Noordwijkerhout en omgeving. Daarnaast staan de te bezoeken locaties in De Zilk vermeld. Bekijk het volledige programma op Open Monumentendag Noordwijk. En de programmaboekjes van Noordwijk en Noordwijkerhout.