Groot onderhoud Herenweg

6 maart 2023, 14:00
Groot onderhoud Herenweg gestart

De komende maanden neemt Dura Vermeer Infra de belangrijke weg in het dorp Noordwijkerhout deel voor deel onder handen. Uitnodigend en veiliger voor fietsers. Ook komt er een nieuwe voorziening voor de opvang van extra heftige regenbuien.

Bord bij rotonde Zanderij

Wethouder Theo Alkemade en Pim van Veen, bedrijfsleider Dura Vermeer Infra, onthulden begin maart 2023 het bouwbord dat bij de rotonde Zanderij – Herenweg is geplaatst. Het officiële startsein. De werkzaamheden duren tot oktober van dit jaar. 

In delen – In fasen

Het werk wordt in delen uitgevoerd. Fasen in jargon. Het grote voordeel. De aannemer sluit de belangrijke verkeersader niet helemaal af. Alleen dat deel waar er gewerkt wordt gaat dicht. Zo blijft veel bereikbaar. Ondanks de werkzaamheden. 

Bewonersbrief

Onlangs kregen omwonenden een bewonersbrief. In de brief staat wat de impact van het werk is. Hoe mensen er rekening mee houden. Hebben ze toch vragen? Gedurende de werkzaamheden is er een aanspreekpunt voor inwoners en ondernemers. In de brief staan zijn contactgegevens. 

Wat gebeurt er?

Het is echt groot onderhoud. De weg wordt flink onder handen genomen. We noemen een paar dingen uit het programma. De aanleg van een: 

  • nieuw riool voor vuil water uit huizen en bedrijven;
  • nieuw infiltratieriool voor de afvoer van hemelwater nodig gezien het veranderende weer;
  • nieuwe wegdek;
  • nieuwe wegindeling om de verkeersveiligheid te vergroten maar ook om meer mensen uit te nodigen met de fiets op pad te gaan of deze route te kiezen op hun fietstocht;
  • nieuwe rijbaan met nieuwe fietsstroken in rood asfalt om de automobilist erop attent te maken dat er fietsers rijden;
  • nieuw plateau van geel asfalt op het kruispunt Dorpstraat/Victoriberg wat een extra accent geeft en wat de veiligheid ten goede komt;
  • nieuwe Led-verlichting bij de voetgangersoversteekborden op het kruispunt Dorpstraat/Victoriberg om de zichtbaarheid te vergoten;
  • nieuwe inrichting bij fietsoversteek Koninginneweg zodat fietsers beter overzicht hebben van de verkeerssituatie.