Gemeente Noordwijk lanceert open.noordwijk.nl

12 juli 2024, 09:53

Gemeente Noordwijk vindt transparantie heel belangrijk. Iedereen heeft het recht om goed geïnformeerd te worden over wat de gemeente doet, hoe zij dat doet en waarom. Dit is bepaald in de Wet open overheid, bekend als de Woo.

Introductie open.noordwijk.nl

De gemeente Noordwijk lanceert met trots de website open.noordwijk.nl om meer duidelijkheid en openheid te geven. Op dit nieuwe platform kun je informatie van de gemeente vinden, zoals vergunningen en belangrijke documenten. De website is nog in ontwikkeling, nog niet alles staat erop. De komende jaren wordt hier verder aan gewerkt. Ook zal het Rijk de komende jaren steeds meer verplichten om openbaar te maken.

Transparante gemeente

“Openheid is essentieel voor een goed functionerende gemeente,” aldus burgemeester Wendy Verkleij. “Met open.noordwijk.nl willen we niet alleen voldoen aan de wettelijke eisen van de Woo, maar ook actief bijdragen aan een transparante en betrokken gemeente.”

Woo-verzoek indienen

Naast de al beschikbare documenten op de website, kan iedereen een Woo-verzoek indienen voor informatie die nog niet openbaar is. De voorwaarden hiervoor zijn te vinden op noordwijk.nl/woo. Voor hulp bij het vinden van informatie, of het indienen van een verzoek staat de Woo-contactfunctionaris van de gemeente klaar om te helpen.