Ervaren fietsers trappen dóóóórrrrrrr….

18 april 2023, 15:22
Doortrappen

Fietsen, het verkeer, de regels en je fietsbehendigheid. Het kwam allemaal aan bod tijdens Doortrappen. Een leuke, gezellige en leerzame dag voor de ervaren fietsers om ze nog heel lang en heel veilig te laten fietsen in onze mooie gemeente.

Met elkaar op voor verkeersveiligheid

Na een korte wervingscampagne had een tiental deelnemers zich voor Doortrappen opgegeven. Ze werden ’s ochtends welkom geheten in Noordwijkerhout bij de Maasgaarde. Wethouder Theo Alkemade heette hen van harte welkom. Hij vond het fijn dat deze ervaren fietsers tijd en energie investeerden en meededen. Prachtig om te zien, zo laat hij weten. Want elke verkeersdeelnemer draagt bij aan de verkeersveiligheid en dezen nu zeker.

Lessen, testen en toeren

Buiten stonden de pylonen klaar voor de test. Maar er stond meer op het programma. In de ochtend kwamen onder meer de verkeersregels en de eigen fietsbehendigheid aan bod. De meegenomen, eigen fiets, werd nagelopen. Er was een rondje fietsbehendigheidsparcours. Een fysiotherapeut stond klaar met tips en adviezen. Het programma sloot ’s middags af met een gezellige fietstocht door de Duin- en Bollenstreek.

Gemeente, Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond

Gemeente Noordwijk werkt in het Programma Doortrappen samen met de lokale afdelingen van Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond. Doortrappen bevordert met name de fietsveiligheid van ervaren fietsers en draagt bij het aantal fietsongevallen te verminderen. Twee belangrijke doelen van de gemeente. Maar mensen helpen om lekker lang te kunnen doortrappen is ook goed voor hun gezondheid. Het houdt hun fit. Zo komen in het programma verschillende thema’s effectief samen. Zo trappen ervaren fietsers nog heel lang dóóóóórrrrrr…

Meer weten over het Programma ‘Doortrappen’? – Ga naar de website