Burgemeester op bezoek bij jongeren in ‘The Base’

4 mei 2023, 14:29
Jongerencentrum The Base

Afgelopen dinsdagavond aten 10 jongeren met burgemeester Wendy Verkleij in The Base, het jongerencentrum van Welzijnskwartier in Noordwijk. De jongeren vroegen haar het hemd van het lijf.

Gezond, veilig en kansrijk

Welzijnskwartier werkt in opdracht van de gemeente aan een Noordwijk waarin onze jeugd gezond, veilig en kansrijk kan opgroeien. De burgemeester werd daarom door de medewerkers uitgenodigd om een kijkje te nemen in The Base en een hapje mee te eten.

Vragen aan de burgemeester

The Base heeft een eigen keuken waarin regelmatig met elkaar gekookt wordt. Voor het diner met de burgemeester werd ditmaal echter niet zelf gekookt, maar Chinees gehaald. Zo bleef er genoeg tijd over voor een gesprek. Tijdens het diner vroegen de kinderen de burgemeester het hemd van het lijf met vragen als; hoe ziet uw dag eruit? Gaat u weleens op vakantie? Heeft u kinderen? En wat zou u willen doen als u geen burgemeester was? 

Luisterend oor

Enkele jongeren vertelden openhartige verhalen over hun thuissituatie en waarom ze graag bij de jongerencentra The Base en X-out in Noordwijkerhout komen. Op beide locaties vinden jongeren leuke activiteiten, een vertrouwde ontmoetingsplek, een luisterend oor en indien nodig begeleiding.