Aanleg glasvezelnetwerk gestart

10 maart 2023, 14:09
Gestart. Aanleg glasvezelnetwerk

Donderdag 2 maart 2023 is de aanleg van een gloednieuw glasvezelnetwerk in Noordwijkerhout en De Zilk gestart. Wethouder Theo Alkemade: “Mooi dat de inwoners en ondernemers ‘Ja’ hebben gezegd tegen de komst ervan”.

Met elkaar de schop in de grond

De start werd gevierd met een leuke actie in het centrum van Noordwijkerhout. Theo Alkemade (wethouder gemeente Noordwijk) zette samen met Michiel Admiraal (directeur DELTA Netwerk) en Wendy Kroes (Businessline Manager FttX bij VolkerWessels Telecom) een 1e schop in de grond bij Het Wapen van Noordwijkerhout.

Gemeente blij met de start van de aanleg

Wethouder Theo Alkemade is blij dat de graafwerkzaamheden zijn gestart. Hij onderstreept het belang van een snelle internetverbinding voor de leefbaarheid in zijn gemeente. “Thuiswerken, gamen, beveiliging, energiemanagement en zorg op afstand. We willen en kunnen in en om ons huis steeds meer. De inwoners hebben dan ook hun interesse voor goed en betrouwbaar glasvezel kenbaar gemaakt. Ik ben blij dat er nu een start gemaakt wordt met de aanleg ervan.”

Mooie samenwerking met mooie resultaten

Michiel Admiraal, directeur van DELTA Netwerk, vult aan: “Wij zijn blij dat onze goede samenwerking heeft geleid tot positieve reacties van inwoners. Dat is ook gebleken uit de mooie resultaten die wij tijdens onze campagne hebben behaald. Inwoners hebben doorgaans veel interesse in een glasvezelabonnement en openen graag hun deuren voor een huisaansluiting. Reden te meer om Noordwijkerhout en De Zilk zo snel mogelijk aan te sluiten op onze nieuwste generatie glasvezel waarmee de hoogste snelheden kunnen worden behaald. Zo kunnen inwoners straks zorgeloos genieten van een stabiele en toekomstbestendige glasvezelverbinding.”

Verwachte planning

In opdracht van DELTA Netwerk legt aannemer VolkerWessels Telecom het glasvezelnetwerk aan in Noordwijkerhout en De Zilk. Medewerkers zijn al volop bezig met het bezoeken van de woningen. Zij bekijken samen met de bewoner waar de glasvezelaansluiting in huis kan worden geplaatst.

VolkerWessels Telecom gaat ook langs bij inwoners die geen abonnement hebben afgesloten. Zij komen namelijk alsnog in aanmerking voor een gratis aansluiting in hun woning. Wendy Kroes, Businessline Manager FttX bij aannemer VolkerWessels Telecom, vult aan: “Wij verheugen ons weer enorm op de voortzetting van de goede samenwerking tussen alle partijen in deze mooie gemeente.”

Volg het project op de voet

Via de postcodecheck op deltanetwerk.nl kunnen inwoners het aanlegproces op de voet volgen. Met behulp van postcode en huisnummer komen zij terecht op de gebiedspagina van Noordwijkerhout en De Zilk, waar zij meer informatie kunnen vinden over de aanleg en waar zij zich ook kunnen aanmelden voor de nieuwsbrief.

Communicatie tijdens de aanleg

Samen met DELTA Netwerk communiceert aannemer VolkerWessels Telecom voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de graafwerkzaamheden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in de woning. Inwoners ontvangen hierover vooraf een brief met meer informatie.

Voor vragen over de uitvoering van de aanleg van glasvezel kunnen inwoners contact opnemen met VolkerWessels Telecom via het telefoonnummer +31 88 186 00 04 (op werkdagen van 8:00 – 17:00 uur). Of per e-mail via noordwijkerhout@VWTelecom.com.