2 nieuwe wethouders Noordwijk

14 november 2023, 17:07

Gemeente Noordwijk krijgt 2 nieuwe wethouders. De Partij van de Inwoners draagt Ad Jongenelen voor als kandidaat-wethouder. Martijn Kortleven is kandidaat voor de positie van onafhankelijk wethouder namens de 6 college formerende partijen.

Martijn Kortleven

Ad Jongenelen

Formateur doet verslag

De benoeming van de nieuwe wethouders staat op de agenda van de extra raadsvergadering op dinsdag 21 november 2023. Voorafgaand aan de extra raadsvergadering op dinsdag 21 november 2023 zal formateur Robert Strijk om 20:00 uur verslag doen van zijn werkzaamheden. De raadsvergadering start aansluitend om 20:30 uur. 

Extra raadsvergadering

Tijdens die vergadering bespreekt de gemeenteraad van Noordwijk ook het initiatiefvoorstel van de 6 college formerende partijen voor een raadsagenda en de raadsagenda zelf. Deze partijen zijn: de VVD, de Partij voor de Inwoners, het CDA, de Lijst Salman Noordwijk, 3 van de 4 leden van de fractie van NZLokaal en de Lijst De Moor.

Onafhankelijk wethouder

Het komt niet vaak voor dat in een college een onafhankelijke wethouder wordt benoemd. Meestal is iemand wethouder namens één van de partijen die samen het dagelijks bestuur van een gemeente, het college van burgemeester en wethouders, vormen. Martijn Kortleven kijkt uit naar zijn bijzondere rol: “Ik ben voorgedragen door de partijen die het college formeren, maar als onafhankelijk wethouder word ik wethouder voor de hele raad”. Kortleven was eerder ruim 7 jaar politiek actief in Waddinxveen, waarvan de laatste 2 jaar als wethouder.

Als een handschoen

Ad Jongenelen was eerder wethouder in de gemeenten Alkmaar en Langendijk. Wat brengt hem naar Noordwijk? “Het programma van de Partij voor de Inwoners past me als een handschoen”, aldus Ad Jongenelen. “Vooral de taak die er ligt op het gebied van participatie en het betrekken van de inwoners.” Alexandra Dik, fractievoorzitter van de Partij voor de Inwoners, over hun nieuwe wethouder: “Ad is een ervaren wethouder, prettig in de omgang, integer, transparant en gericht op samenwerking”.