Noordwijk zoekt een nieuwe burgemeester. Help mee!

Wordt het een vernieuwer, een verbinder, iemand met daadkracht of een onderhandelaar? De Noordwijkse gemeenteraad zoekt een nieuwe burgemeester. En wil daarvoor graag jouw hulp. Wat voor burgemeester wil jij? Naar welk type persoon moeten we op zoek? Vul daarvoor onze enquête in.

Procedure nieuwe burgemeester

Sfeerafbeelding Wat voor burgemeester wil jij?

Noordwijk kent op dit moment een waarnemend-burgemeester, mevrouw Jon Hermans-Vloedbeld. Begin 2020 krijgt onze gemeente een nieuwe kroonbenoemde burgemeester. De Commissaris van de Koning start hiervoor een procedure. Maar voordat de commissaris de vacature openstelt, stelt de gemeenteraad een profielschets op.

Profielschets

In de profielschets staat naar wat voor soort bestuurder de voorkeur uitgaat. Een burgemeester moet natuurlijk onafhankelijk en stressbestendig zijn. Daar is geen twijfel over mogelijk. Maar over welke vaardigheden moet de toekomstige eerste burger verder beschikken? Bij deze vraag betrekt de gemeenteraad jou graag. Jouw mening wordt betrokken bij deze profielschets. 

Vul de enquête in

Samen gaan we op zoek naar onze gewenste burgemeester. Graag ontvangen we voor 6 juni 2019 jouw ingevulde enquête. Het kost je slechts een paar minuten. 

Vul de enquête in

Wil je de enquête niet digitaal invullen? Dan kun je deze ook afhalen en inleveren bij de receptie in het gemeentehuis in Noordwijk en de bibliotheek in Noordwijkerhout.