Vrijwilligerswerk

Speelt u met het idee om vrijwilligerswerk voor uw buurt, een organisatie of misschien wel voor iemand uit de straat te gaan doen? In de gemeente Noordwijk hebben we verschillende mogelijkheden op het gebied van vrijwilligerswerk.

U kunt bijvoorbeeld 1x per week op bezoek bij iemand die eenzaam is voor een kopje koffie, bestuurlijk advies geven of u inzetten als taalcoach. De vraag varieert van korte tot lange termijn en wordt ingedeeld zoals u dat graag wilt. Bij de Vacaturebank zijn er allerlei leuke functies te vinden voor vrijwilligers.

Weet u nog niet zo goed wat u wilt doen? Neem dan contact op met Welzijn Noordwijk of met het Wmo adviescentrum Noordwijkerhout.

Vrijwilligersorganisaties

Vrijwilligersorganisaties zijn onmisbaar in Noordwijk. Ze houden het verenigingsleven actief en zijn betrokken bij hun vrijwilligers. De gemeente Noordwijk vindt het belangrijk dat vrijwilligersorganisaties worden ondersteund in hun activiteiten en binding met vrijwilligers. U kunt hiervoor terecht bij Welzijn Noordwijk of het Wmo adviescentrum Noordwijkerhout. 

Wat kunnen zij voor u betekenen?

  • Verbinding versterken met andere vrijwilligersorganisaties.
  • Ondersteunen en/ of meedenken met het organiseren van bijeenkomsten.
  • Het bieden van scholing aan jou als organisatie of aan de vrijwilligers.
  • Het plaatsen van een vrijwilligersvacature voor je organisatie.

Aanvullende informatie

Vrijwilligersverzekering

De gemeente heeft een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten waardoor je gratis verzekerd bent tijdens het vrijwilligerswerk.

Gratis VOG voor vrijwilligers

Werkt uw vrijwilligersorganisatie met jongeren en/of mensen met een verstandelijke beperking? Dan kunnen uw vrijwilligers in aanmerking komen voor een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze regeling is uitgebreid per 1 november 2018. 

Vrijwilligerswerk en een uitkering

Als u met behoud van uitkering vrijwilligerswerk wilt verrichten adviseren wij u hierover vooraf contact op te nemen met uw uitkerende instantie. Het verrichten van vrijwilligerswerk met behoud van uitkering mag alleen onder bepaalde voorwaarden.

Woonplaats Noordwijk

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aleid Guijt van Welzijn Noordwijk via +31 (0)6 40 23 71 65 of aleid.guijt@welzijnnoordwijk.nl U kunt zich via dit e-mailadres ook aanmelden voor een nieuwsbrief.

Woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Wmo Adviescentrum Noordwijkerhout via +31 (0)252 34 38 00 of wmo@noordwijkerhout.nl

Kijk in de Vacaturebank naar openstaande vacatures.