Bijstand voor zelfstandigen aanvragen

Nieuws maatregelen coronavirus: het Kabinet heeft extra maatregelen genomen voor ondernemers/zzp'ers. Eén van die maatregelen is, dat u tijdelijk aanvulling op uw inkomen kunt krijgen vanuit de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo). Lees het nieuwsbericht op isdbollenstreek.nl voor meer informatie.

Soms kunt u bijstand aanvragen als zelfstandig ondernemer. Bijvoorbeeld als u een bedrijf wilt starten of als uw bedrijf financiële problemen heeft. U kunt u dan een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz).

Met een Bbz-uitkering kunt u de kosten van uw eigen levensonderhoud blijven betalen. U kunt ook een lening krijgen voor investeringen in uw bedrijf.

De taken op het gebied van sociale zekerheid zijn door de gemeente Noordwijk uitbesteed aan de ISD Bollenstreek. Voor meer informatie neemt u contact op met de ISD Bollenstreek via +31 (0)800 95 67 000 of kijk op isdbollenstreek.nl

Neem contact op met de ISD Bollenstreek via +31 (0)800 95 67 000.

U kunt ook terecht bij het Lokaal Loket Noordwijk en het Wmo Adviescentrum Noordwijkerhout voor informatie en advies.

Heeft u in 2014, 2015 of 2016 de bijstand voor zelfstandigen als gift ontvangen? Dan moest u mogelijk toeslagen van de Belastingdienst terugbetalen. De Belastingdienst telde de gift op bij uw inkomen, waardoor u recht had op minder toeslag. U kunt dit bedrag terugvragen. Hiervoor stuurt u voor 1 juli 2020 een brief naar de Belastingdienst.