Gehandicaptenparkeerkaart aanvragen

Heeft u een beperking? Dan kunt u een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen. Ook zorginstellingen kunnen een parkeerkaart aanvragen.

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u op gehandicaptenparkeerplaatsen parkeren in alle EU-landen, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland. U moet zich wel houden aan de lokale parkeerregels. Houders van een gehandicaptenparkeerkaart kunnen in Noordwijk op alle betaald parkeerplaatsen maximaal 3 uur gratis parkeren met gebruik van de parkeerschijf.

Er zijn 3 verschillende kaarten:

  1. Bestuurderskaart: Heeft u een beperking en rijdt u zelf auto? Dan kunt u een bestuurderskaart aanvragen. U kunt minstens een half jaar niet verder dan 100 meter zelfstandig lopen. Ook niet met hulpmiddelen, zoals een stok of krukken.
  2. Passagierskaart: Heeft u een beperking, kunt u niet zelf auto rijden en bent u afhankelijk van vervoer door anderen? Dan vraagt u een passagierskaart aan. U kunt minstens een half jaar niet verder dan 100 meter zelfstandig lopen. Ook niet met hulpmiddelen, zoals een stok of krukken.
  3. Instellingenkaart: Hiermee kunnen zorginstellingen bewoners met een beperking vervoeren.

Woonplaats Noordwijk:

  • Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart € 70,65 (tarief 2020)
  • Duplicaat gehandicaptenparkeerkaart bij vermissing € 30,70 (tarief 2020)
  • Verlenging gehandicaptenparkeerkaart € 50,20 (tarief 2020)

Woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk:

  • Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart € 69,- (tarief 2020)
  • Duplicaat gehandicaptenparkeerkaart bij vermissing € 30,30 (tarief 2020)
  • Verlenging gehandicaptenparkeerkaart € 49,- (tarief 2020)

Let op:

De kosten die u betaalt, zijn voor het in behandeling nemen van de aanvraag voor een gehandicaptenparkeerkaart. Als u geen gehandicaptenparkeerkaart krijgt, dan worden de kosten niet aan u terugbetaald.

De taken op het gebied van gehandicaptenparkeerkaarten zijn door de gemeente Noordwijk uitbesteed aan de ISD Bollenstreek. Neem voor meer informatie contact op met de ISD Bollenstreek of kijk op isdbollenstreek.nl

Na ongeveer 8 weken ontvangt u van de ISD Bollenstreek een brief of u in aanmerking komt voor gehandicaptenparkeerkaart en zo ja, waar u deze kunt ophalen.

U kunt een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen via het aanvraagformulier Gehandicaptenparkeerkaart. Dit formulier kunt u downloaden op isdbollenstreek.nl

Daarna gaat u naar het Lokaal Loket Noordwijk of het Wmo Adviescentrum Noordwijkerhout. Hier kunt u ook het aanvraagformulier Gehandicaptenparkeerkaart ophalen.

U betaalt direct bij het inleveren van uw aanvraagformulier Gehandicaptenparkeerkaart.

Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Bollenstreek

Lokaal Loket Noordwijk (ma t/m vrij van 8:30 - 12:30 uur zonder afspraak)

Wmo Adviescentrum Noordwijkerhout (ma t/m vrij van 8:30 - 17:00 uur op afspraak en van 10:00 - 11:00 uur zonder afspraak)

Adresgegevens

Toon op de kaart Via Antiqua 23 (post inleveren kan ook in rode brievenbus) 
2211 HW Noordwijkerhout

+31 (0)252 34 38 00

wmo@noordwijkerhout.nl