Energiearmoede

Scroll naar

Het Rijk stelt gemeenten in staat om huishoudens die het hardst geraakt worden met energiearmoede te helpen met energiebesparende maatregelen. Gemeente Noordwijk zet extra in op energiebesparende maatregelen. Om zo huishoudens met energiearmoede te helpen hun energierekening omlaag te krijgen.

Hoe gaat de regeling eruit zien?

Hoe de regeling er precies uit gaat zien, weten we nu nog niet. We krijgen nu al vragen over deze regeling. De meest gestelde vragen en antwoorden staan hieronder:

Wat houdt de regeling in?

We weten dat nu nog niet precies. De regeling wordt nog uitgewerkt. Wel is bekend, dat we hiervoor samenwerken met de energiecoaches. U krijgt bezoek van een energiecoach die u adviezen geeft en helpt bij het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen.

Wanneer gaat de regeling in?

Gemeente Noordwijk bereidt de regeling voor. We verwachten eind 2022 begin 2023 te starten met de uitvoer.

Voor wie is deze regeling bedoeld?

Voor alle huishoudens in de gemeente Noordwijk die de energierekening steeds moeilijker kunnen betalen. Dit geldt voor bewoners van huur- en koopwoningen. 

Hoe weet ik of in aanmerking kom voor de regeling?

In 1e instantie zullen het de huishoudens zijn, die ook aanspraak hebben kunnen maken op de energietoeslag. Deze zijn bekend bij de ISD Bollenstreek. Zij ontvangen een brief. De brief is het bewijsstuk, dat u kunt deelnemen aan de actie.

Moet ik me bij de gemeente melden?

Als u zich meldt, kunnen we zodra de regeling ingaat, contact met u opnemen over de mogelijkheden in uw persoonlijke situatie. Let op! U kunt op dit moment nog geen afspraak maken. Daarnaast geeft het ons inzicht om hoeveel huishoudens het gaat in de gemeente Noordwijk die in aanmerking komen voor de regeling.

Hoe zit het met het prijsplafond voor de energiekosten?

Dit is een regeling van het Rijk. Kijk voor meer informatie op rijksoverheid.nl

Waar vind ik hulp voor mijn geldzorgen?

Heeft u nu geldzorgen of moeite om rond te komen? Neem dan contact op met Voor ieder 1. Kijk voor de contactgegevens op voorieder1.nl