Milieupas

Als u inwoner bent in de woonplaats Noordwijk heeft u met de milieupas toegang tot de milieustraat in Katwijk en de verzamelcontainers voor hoogbouw in de woonplaats Noordwijk. Inwoners van de woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk hebben geen milieupas nodig voor het afvoeren van afval.

Milieupas verloren, gestolen of beschadigd

Vraag online een nieuwe milieupas aan. Of kom persoonlijk langs tijdens de openingstijden van de publieksbalies. U kunt alleen op afspraak langskomen. Als u een nieuwe pas aanvraagt, wordt de oude milieupas altijd geblokkeerd. De kosten hiervan zijn € 16,65. Is uw milieupas beschadigd en ouder dan 5 jaar? Dan hoeft u geen kosten te betalen als u de oude pas inlevert. Kom hiervoor persoonlijk langs bij de publieksbalies. U kunt alleen op afspraak langskomen.

Online een milieupas aanvragen (DigiD)

Of maak online een afspraak (gratis).

Heeft u uw aanvraag via DigiD gedaan? Dan is het mogelijk de status van uw aanvraag te bekijken op Mijn Noordwijk.

Naar Mijn Noordwijk

Milieupas werkt niet en onbeschadigd

Is uw milieupas onbeschadigd en gaat de container niet open? Probeer dan een andere container te openen.

Gaat de andere container open? Dan is de container kapot. Meld dit alstublieft online via fixi.nl of de app Fixi. Kijk bij de veelgestelde vragen hoe u een melding maakt. Of bel met ons Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000.

Gaat de andere container ook niet open? Dan is uw milieupas kapot. Kom voor een nieuwe pas persoonlijk langs tijdens de openingstijden van de publieksbalies. U kunt alleen op afspraak langskomen. U hoeft geen kosten te betalen.

1e bewoner van nieuwbouwwoning

Heeft u nog geen milieupas van de gemeente Noordwijk ontvangen? Bel dan met ons Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000. Of kom persoonlijk langs tijdens de openingstijden van de publieksbalies. U kunt alleen op afspraak langskomen. U hoeft geen kosten te betalen.

Nieuwe bewoner van bestaande woning

Hebben de vorige bewoners geen milieupas achtergelaten in uw nieuwe woning? Bel dan met ons Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000. Of kom persoonlijk langs tijdens de openingstijden van de publieksbalies. U kunt alleen op afspraak langskomen. Onder bepaalde voorwaarden hoeft u geen kosten te betalen.

De volgende voorwaarden zijn van toepassing op de milieupas:

  • Het betreft een woonadres in de woonplaats Noordwijk.
  • Er wordt afvalstoffenheffing betaald.
  • Er wordt per woonadres 1 milieupas verstrekt.
  • De milieupas hoort bij het woonadres. Laat bij verhuizing de pas achter in de woning.
  • Bedrijven zijn uitgesloten van gebruik van een milieupas.
  • Adressen op recreatieparken vallen niet onder deze regeling omdat zij geen afvalstoffenheffing betalen.
  • De milieupas blijft eigendom van de gemeente Noordwijk. Als u een milieupas heeft gevonden, dan verzoeken wij u vriendelijk deze zonder postzegel terug te sturen naar gemeente Noordwijk, Antwoordnummer 10043, 2200 VB Noordwijk

Online aanvraag

De milieupas wordt binnen 2 werkdagen verzonden.

Aanvraag bij de publieksbalies

U krijgt de milieupas direct mee.

Milieupas actief

Op het moment van uitgifte heeft u met de milieupas direct toegang tot de milieustraat in Katwijk. Het gebruik van de verzamelcontainers is pas mogelijk na 1 of 2 dagen.