Afval, grofvuil

Grofvuil is afval dat te groot en te zwaar is om aan te bieden in de minicontainer voor restafval of verzamelcontainers voor hoogbouw zoals banken, stoelen en kasten. U kunt grofvuil wegbrengen naar de milieustraat, een afspraak maken voor ophalen bij u thuis of, indien nog bruikbaar, wegbrengen naar de kringloopwinkel.

Woonplaats Noordwijk

Inwoners van de woonplaats Noordwijk kunnen hun grofvuil wegbrengen naar de milieustraat te Katwijk. Daar staan diverse containers waarin u uw grofvuil kwijt kunt. Als u naar de milieustraat gaat, dient u uw milieupas mee te nemen om toegelaten te worden tot de milieustraat. Elk adres in de woonplaats Noordwijk waarvoor afvalstoffenheffing wordt betaald, heeft beschikking over een milieupas.

Woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk

Inwoners van de woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk kunnen hun grofvuil wegbrengen naar de milieustraat te Noordwijkerhout. Er mag jaarlijks maximaal 6 m³ grofvuil gebracht worden. Er zal bij de milieustraat gevraagd worden om legitimatie. Neem daarom altijd bij het wegbrengen een geldig identiteitsbewijs mee.

 Welk grofvuil kan ik kwijt op de milieustraten?

 • Bedden
 • Hout
 • Huisraad
 • Kasten
 • Matrassen (deze worden niet opgehaald, kunnen alleen droog aangeboden worden bij de milieustraat)
 • Meubels
 • Piepschuim (eps)
 • Tuinmeubilair (alle soorten)

 • Woonplaats Noordwijk: gratis
 • Woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk: gratis

Woonplaats Noordwijk

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000.

Woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Meerlanden via +31 (0)297 38 17 17.

Woonplaats Noordwijk

U kunt het niet zelf wegbrengen?

Als u uw grofvuil niet kunt wegbrengen naar de milieustraat, dan kunnen inwoners van de woonplaats Noordwijk contact opnemen met ons Klantcontactcentrum (KCC) via +31 (0)71 36 60 000 om een afspraak te maken voor ophalen bij u thuis. Dit is mogelijk voor elk adres in de woonplaats Noordwijk waarvoor afvalstoffenheffing wordt betaald. Het grofvuil wordt normaliter elke dinsdag opgehaald. U dient zich hiervoor tijdig aan te melden bij het KCC, uiterlijk de werkdag vòòr de ophaaldag.

Het is niet meer mogelijk oude matrassen, boxsprings en bedbanken op te halen bij de grofvuilinzameling. Door diverse branden, ontstaan door natte matrassen, mag u ze daarbij niet meer aanbieden. Heeft u oude matrassen, bedbanken of boxsprings? Lever deze dan droog en schoon in bij uw milieustraat.

Aanbiedregels grofvuil

 • Grofvuil mag niet de avond voor het ophalen aan de straat geplaatst worden, het mag vanaf 6:00 uur op de ophaaldag aan de straat worden geplaatst. Let op, dat u het grofvuil om 7:30 uur aan de straat hebt geplaatst omdat vanaf dit tijdstip uw grofvuil kan worden opgehaald.
 • Grofvuil mag niet zwaarder zijn dan 25 kilo per los onderdeel.
 • Grofvuil dient zoveel mogelijk te worden verkleind en gebundeld.
 • Een (bundel) afval mag maximaal 30 x 50 x 150 centimeter groot zijn, dit geldt ook voor zonnewering. Dit geldt echter niet voor bankstellen.
 • U mag het grofvuil niet op de ijzeren plaat van een ondergrondse container aanbieden, anders kan de container niet worden geleegd.
 • U mag het grofvuil niet op eigen grond aanbieden.
 • U mag het grofvuil niet in zakken of dozen aanbieden.

Niet opgehaald

Wanneer uw grofvuil niet aan bovenstaande regels voldoet of het betreft bouw- en sloopafval of restafval, dan wordt het niet meegenomen. Het kan natuurlijk ook door andere inwoners erbij geplaatst zijn, maar u blijft als melder verantwoordelijk. Het grofvuil dient u dan zelf naar de milieustraat weg te brengen.

Woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk

U kunt het niet zelf wegbrengen?

Als u uw grofvuil niet kunt wegbrengen naar de milieustraat, dan kunnen inwoners van de woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk contact opnemen met de afdeling Publieksinformatie van Meerlanden via +31 (0)297 38 17 17 om een afspraak te maken voor ophalen bij u thuis.

Het is niet meer mogelijk oude matrassen, boxsprings en bedbanken op te halen bij de grofvuilinzameling. Door diverse branden, ontstaan door natte matrassen, mag u ze daarbij niet meer aanbieden. Heeft u oude matrassen, bedbanken of boxsprings? Lever deze dan droog en schoon in bij uw milieustraat.

Aanbiedregels grofvuil

 • U kunt maximaal 2 m3 laten ophalen en er wordt altijd per hele m3 afgeboekt (ook al biedt u alleen één stoel aan).

Aanvullende informatie 

Bouwafval

Puin zoals tegels, stenen, beton, gipsplaten en grind is geen 'grofvuil' maar 'bouw- sloopafval'.

Voor grote hoeveelheden van bijvoorbeeld tegels, stenen, beton, gipsplaten, grind kunt u contact opnemen met een gespecialiseerde firma om een bouwcontainer te huren.

Kleine hoeveelheden metsel- en betonpuin, tegels, bakstenen, cementresten, gips(platen), steen, leidingwerk, teerhoudend materiaal, bestratingsmateriaal, (tuin-)hekwerk, zand en grond, bielzen en autobanden, kunt u tegen betaling langsbrengen bij Meeuwenoord of Van der Putten.

Kringloopwinkel

Goederen die u niet meer gebruikt, kunt u via een kringloopwinkel een tweede leven geven. Nieuwe en gebruikte goederen kunt u brengen naar de kringloopwinkel in de woonplaats Noordwijk, Van Limburg Stirumstraat 48 of in de woonplaats Noordwijkerhout, Marktplein 8. Desgewenst komen zij het ook bij u thuis ophalen. In een kringloopwinkel worden ook kleding, schoenen, sieraden en accessoires verkocht. Voorwaarde is wel dat de spullen in een behoorlijke staat verkeren. Een kringloopwinkel is een stichting zonder winstoogmerk die lokale goede doelen sponsort met geld of spullen.