Alarm bij gevaar

Als de sirene gaat dreigt er acuut gevaar en moet u zo snel mogelijk naar binnen gaan (schuilen) en deuren en ramen sluiten. De sirene waarschuwt alleen mensen in het gebied waar gevaar dreigt. Dat kan in één of meer gemeenten zijn, maar ook alleen in één wijk. Hoort u de waarschuwingssirene, dan is het alarm dus voor u bedoeld.

Sirenetest 

De gemeente test de sirene elke eerste maandag van de maand om 12:00 uur. U hoeft dan niets te doen. De test duurt ongeveer anderhalve minuut. Enige uitzondering is wanneer de nationale feestdag 5 mei op een maandag valt. Dan wordt er niet getest. Meer informatie kunt u vinden onder 'Bijzonderheden'.

NL-Alert

NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. Kijk voor meer informatie over NL-Alert op crisis.nl