Ontwikkelgebieden

Landgoed in den Houte, Het Zilt, Offem Zuid, sportpark De Boekhorst, Duineveld, Herenweg 21-23 en Bronsgeest.

 • Nieuwe woonwijk Landgoed in den Houte

  In Noordwijkerhout ontwikkelt Ontwikkelcombinatie Novaform/Trebbe een nieuwe woonwijk op het voormalig Bavo-terrein. Het terrein ligt vlakbij het centrum van Noordwijkerhout.

 • Nieuwe woonwijk Het Zilt

  Het Zilt is een gebied aan de noordwestkant van De Zilk. Het ligt naast de sportvelden. Op dit gebied komen in totaal 130 energiezuinige woningen en appartementen. Ook is er ruimte voor een supermarkt en een Gezondheidsvoorzieningen Onder een Dak (G.O.E.D).

 • Nieuwe woonwijk Offem Zuid

  Offem Zuid is een gebied aan de oostelijke kant van Noordwijk. Dit gebied wordt begrensd door de provinciale weg N206, de Beeklaan (N451), de Herenweg en de Hogeweg (langs de Woensdagse Watering). De naam Offem Zuid verwijst naar het lommerrijke landgoed Offem dat aan het plangebied grenst. Het totale gebied omvat een oppervlakte van circa 27 hectare.

 • Herinrichting sportpark De Boekhorst

  Sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout wordt tussen 2019 en 2022 volledig geherstructureerd. De clubaccommodaties en sportvelden zijn sterk verouderd en zijn aan vervanging toe.

 • Bronsgeest

  21 maart 2023
 • Gemeente en bewoners maken samen keuzes voor de woonwijk Zeeburg

  23 december 2021
 • Landschapspark en speeleiland

  De komende maanden legt gemeente Noordwijk een nieuw landschapspark met een speeleiland aan. De verwachting is dat het in 2024 helemaal af is.

 • Herstel oevers Haarlemmertrekvaart

  Langs de Haarlemmertrekvaart verkeert de oever op sommige plekken in slechte staat. Soms zelfs in een zeer slechte staat. Het gaat om het deel vanaf de brug bij de ’s Gravendamseweg in Noordwijkerhout (N443) tot aan de gemeentegrens Noordwijk - Lisse. Gemeente Noordwijk zet in op herstel. Een sterke oever beschermt het land tegen het klotsende water en draagt bij aan de berijdbaarheid van de weg die op de dijk loopt.