Afvalinzameling in de gemeente Noordwijk

We veranderen de komende tijd de manier waarop wij het afval inzamelen. Dit heeft 2 belangrijke redenen. We zorgen ervoor dat in Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk - na de fusie - op dezelfde manier afval wordt ingezameld. 

Daarnaast gaan we zo veel mogelijk grondstoffen uit ons afval halen. Van bermpaaltje tot lunchtrommel: het wordt steeds vaker gemaakt van grondstoffen die uit ons restafval zijn gehaald. Zo kunnen we meer hergebruiken en verminderen we het restafval. Dat is belangrijk, want restafval wordt verbrand. Dat is duur én slecht voor het milieu.

Kleine daad groot resultaat

Samen zorgen we voor minder afval en voor zoveel mogelijk hergebruik van ons afval. Dat bereiken we door ons afval goed te scheiden. U zorgt dat u het in de juiste bak gooit. Wij zorgen er voor dat uw afval netjes gescheiden wordt verwerkt, zodat het zo goed mogelijk wordt hergebruikt. 

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over de inzameling? Stel deze dan aan Meerlanden per e-mail of via +31 297 38 17 17. Heeft u een vraag over het beleid? Stel deze dan aan de gemeente Noordwijk per e-mail

Wat gaan we doen?

Er gaan een aantal dingen veranderen. Per afvalsoort vindt u hier straks alle informatie. Als er iets voor u verandert, krijgt u altijd op tijd de juiste informatie.

Geef afval nieuw leven - kleine daad groot resultaat