Plastic, blik en drinkverpakkingen

Vanaf 1 januari 2022 verzorgt Meerlanden de huisvuilinzameling voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk.

Plastic, blik en drinkverpakkingen (PBD) scheiden is beter voor u en het milieu. De recycling van plastic afval levert grondstof op voor nieuwe plastic verpakkingen. Maar ook voor de productie van andere artikelen zoals vloerbedekking, tennisballen, automateriaal, speeltoestellen en golfballen.

Aanpak

PBD kunt u aanbieden op de volgende manieren:

  • Gratis inleveren bij een verzamelcontainer voor PBD. Kijk voor de dichtstbijzijnde verzamelcontainer en scheidingswijzer in de Afvalkalender. Of download de app Meerlanden. Deze app is beschikbaar in de App Store en in Google Play als Meerlanden.
  • Gratis inleveren bij de milieustraten in Katwijk en Noordwijkerhout. Elk adres waarvoor afvalstoffenheffing wordt betaald, heeft beschikking over een milieupas voor toegang bij de milieustraten. Voor de milieustraat in Noordwijkerhout neemt u naast de milieupas ook een geldig legitimatiebewijs mee.
  • Gratis in speciale PBD-zakken op laten halen door Meerlanden. Dit geldt vanaf 13 maart 2023 voor inwoners van de Grashoek en de Prinsessenbuurt. De rest van de gemeente volgt in september 2023. Kijk voor meer informatie op onze pagina Afvalinzameling in de gemeente Noordwijk.

Verzamelcontainer voor PBD in storing of vol

Als een verzamelcontainer voor PBD in storing staat of vol is, meld dit dan bij Meerlanden via +31 297 381 717.  Of mail naar pi@meerlanden.nl Plaats in ieder geval geen PBD naast de verzamelcontainer.

Meer informatie

Bel voor meer informatie met Meerlanden via +31 297 381 717. Of mail naar pi@meerlanden.nl