Groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en etensresten

Vanaf 1 januari 2022 verzorgt Meerlanden de huisvuilinzameling voor alle inwoners van de gemeente Noordwijk.

GFT en etensresten worden in de Groene Energiefabriek van Meerlanden in Rijsenhout 100% gerecycled tot 6 nuttige producten: groengas, CO2, warmte, compost, water en citrusbrandstof. Hoe ‘schoner’ het opgehaalde GFT en etensresten – dus hoe minder restafval erin zit – hoe meer grondstoffen en energie Meerlanden uit GFT en etensresten kunnen halen.

Aanpak

Afhankelijk van waar u woont, kunt u uw GFT en etensresten aanbieden in uw rolcontainer (minicontainer) voor GFT of verzamelcontainer (ondergrondse container). Kijk voor het ophaalschema van uw rolcontainer en de dichtstbijzijnde verzamelcontainer in de Afvalkalender. Of download de app Meerlanden. Deze app is beschikbaar in de App Store en in Google Play als Meerlanden. U ontvangt dan een pushbericht wanneer u uw rolcontainer voor GFT aan de straat kunt zetten.

Zomermaanden

In de zomer wordt 3 maanden lang wekelijks het GFT ingezameld. Kijk voor de exacte data in de Afvalkalender.

Scheidingswijzer

Kijk in de scheidingswijzer welk afval u in uw rolcontainer voor GFT kunt deponeren. De scheidingswijzer vind u in de Afvalkalender.

Takkenronde

U kunt ook snoeihout aanbieden. In het voorjaar en najaar rijden hiervoor speciale wagens de takkenronde. Kijk op meerlanden.nl voor meer informatie en hoe u een ophaalafspraak kunt maken.

Meer informatie

Bel voor meer informatie met Meerlanden via +31 297 381 717. Of mail naar pi@meerlanden.nl