Ligplaatsvergunning aanvragen

Voor het aanleggen van een boot heeft u een ligplaatsvergunning nodig.

Leidsevaart

Als u een woonboot koopt met een ligplaats aan de Leidsevaart in de woonplaats Noordwijkerhout, moet u de vergunning van de vorige eigenaar laten overschrijven op uw naam.

Dinsdagse Wetering (De Schie)

Er zijn op dit moment geen ligplaatsen vrij aan de Dinsdagse Wetering (De Schie) in de woonplaats Noordwijk. Als er een ligplaats vrijkomt, zullen wij dit bekend maken in onze gemeenteberichten. U kunt zich dan inschrijven voor een ligplaats, bij meerdere inschrijvingen wordt er een loting gehouden. Er is geen wachtlijst.

Overschrijving van een ligplaats aan de Leidsevaart mag alleen als een ligplaats wordt overgenomen en onmiddellijk wordt ingenomen met een woonschip binnen de maten van de ligplaats. Nieuwe ligplaatsen worden niet uitgegeven.

Aan de aanvraag zijn kosten verbonden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000.

Leidsevaart

Zo schrijft u een ligplaatsvergunning aan de Leidsevaart over:

  • U stuurt een brief met het verzoek de vergunning te mogen overnemen, hierop vermeldt u de NAW-gegevens van u als nieuwe eigenaar/ vergunning aanvrager.
  • U stuurt¬†een kopie van de koopovereenkomst voor de woonboot.
  • U stuurt een kopie van de ligplaatsvergunning van de vergunninghouder (vorige eigenaar).

De akte hoeft nog niet te zijn gepasseerd, wel moet duidelijk zijn dat dit op korte termijn gebeurt.

Dinsdagse Wetering (De Schie)

Zodra de gemeente Noordwijk in de gemeenteberichten bekend heeft gemaakt dat er een nieuwe ligplaats vrij is gekomen, kunt u contact opnemen met Klantcontactcentrum +31 (0)71 36 60 000. Zij zullen u dan doorverbinden met een medewerker van het Team Vergunning, Toezicht Handhaving. U krijgt dan een aanvraagformulier toegestuurd.

Gemeente Noordwijk

Adresgegevens

Toon op de kaart Voorstraat 42 
2201 HW Noordwijk

+31 (0)71 36 60 000

gemeente@noordwijk.nl