Donderdag 16 september 2021 vergadert de raadscommissie Ruimte. De vergadering start om 20:00 uur. De vergadering is digitaal, vanwege corona. U kunt de vergadering live volgen via onze livestream

Ligplaatsvergunning aanvragen

Voor het aanleggen van een boot heeft u een ligplaatsvergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de gemeente.

Leidsevaart

Als u een woonboot koopt met een ligplaats aan de Leidsevaart in de woonplaats Noordwijkerhout, moet u de vergunning van de vorige eigenaar laten overschrijven op uw naam. Overschrijving van een ligplaats aan de Leidsevaart mag alleen als een ligplaats wordt overgenomen en onmiddellijk wordt ingenomen met een woonschip binnen de maten van de ligplaats. Nieuwe ligplaatsen worden niet uitgegeven.

Zo schrijft u een vergunning over:

  • U stuurt een brief met het verzoek de vergunning te mogen overnemen, hierop vermeldt u de NAW-gegevens van u als nieuwe eigenaar.
  • U stuurt een kopie van de koopovereenkomst voor de woonboot.
  • U stuurt een kopie van de vergunning van de vergunninghouder (vorige eigenaar).

De akte hoeft nog niet te zijn gepasseerd, wel moet duidelijk zijn dat dit op korte termijn gebeurt.

Dinsdagse Wetering (De Schie)

Er zijn op dit moment geen ligplaatsen vrij aan de Dinsdagse Wetering (De Schie) in de woonplaats Noordwijk. Als er een ligplaats vrijkomt, zullen wij dit bekend maken in onze gemeenteberichten. U kunt zich dan inschrijven voor een ligplaats, bij meerdere inschrijvingen wordt er een loting gehouden. Er is geen wachtlijst.

Wat zijn de kosten voor het in behandeling nemen van een aanvraag?

Aanvraag Kosten
Vergunning overschrijven op naam nieuwe eigenaar € 67,05
Vergunning voor ligplaats € 125,05