Milieupas

De milieupas wordt gebruikt voor toegang tot de milieustraat te Katwijk en voor toegang tot de ondergrondse- en bovengrondse verzamelcontainers voor bewoners van hoogbouw in de woonplaats Noordwijk.

Elk woonadres in de woonplaats Noordwijk waarvoor afvalstoffenheffing wordt betaald, heeft beschikking over een milieupas.

Milieustraat 

Houd de milieupas tegen de paslezer die bij de ingang van de milieustraat staat opgesteld. Zonder milieupas krijgt u geen toegang. 

Verzamelcontainers 

Houd de milieupas tegen de paslezer van de container (soms moet u ook eerst de knop indrukken). Uw milieupas geeft alleen toegang tot de dichtstbijzijnde containers.

Voorwaarden

  • Er wordt afvalstoffenheffing betaald.
  • Er wordt per woonadres één milieupas verstrekt.
  • De milieupas hoort bij het woonadres.
  • Bedrijven zijn uitgesloten van gebruik van een milieupas.
  • De milieupas blijft eigendom van de gemeente Noordwijk.
  • Adressen op recreatieparken vallen niet onder deze regeling omdat zij geen afvalstoffenheffing betalen.

Een nieuwe milieupas in geval van diefstal, vermissing of beschadiging kost € 16,40 (tarief 2019).

Digitale aanvraag 

De milieupas wordt binnen 2 werkdagen per post naar u opgestuurd. 

Aanvraag bij de balie 

U krijgt de milieupas direct mee. 

Opmerking: op het moment van uitgifte kan met de milieupas direct gebruik worden gemaakt van de milieustraat. Het gebruik van de verzamelcontainers is mogelijk na 1 of 2 dagen.

Verloren, gestolen of beschadigd 

U kunt een nieuwe milieupas aanvragen, hier zijn kosten aan verbonden. De oude pas wordt dan geblokkeerd. U kunt een nieuwe pas direct digitaal aanvragen (helaas niet mogelijk op dit moment). U heeft hiervoor een DigiD nodig en u kunt betalen met iDEAL.

U kunt ook persoonlijk met een geldig legitimatiebewijs langskomen in het gemeentehuis tijdens de openingstijden van de publieksbalies zonder afspraak. Kunt u niet tijdens de reguliere openingstijden? Dan kunt u ook een afspraak maken voor de middag. U kunt een afspraak direct digitaal maken of telefonisch bij het Klantcontactcentrum via het telefoonnummer (071) 36 60 000. 

Niet werkende pas en onbeschadigd 

U kunt een nieuwe milieupas aanvragen, hier zijn geen kosten aan verbonden als u de niet werkende pas inlevert. De oude pas wordt dan geblokkeerd. U dient hiervoor persoonlijk langs te komen. 

U kunt tijdens de openingstijden van de publieksbalies met een geldig legitimatiebewijs langskomen zonder afspraak. Kunt u niet tijdens de reguliere openingstijden? Dan kunt u ook een afspraak maken voor de middag. U kunt een afspraak direct digitaal maken of telefonisch bij het Klantcontactcentrum via het telefoonnummer (071) 36 60 000. 

U verlaat uw woning 

Bij verhuizing dient u de milieupas achter te laten op het oude adres. De milieupas is namelijk gekoppeld aan het woonadres. 

Naar bestaande woning verhuisd en geen milieupas aangetroffen 

U kunt een nieuwe milieupas aanvragen, onder bepaalde voorwaarden zijn hier geen kosten aan verbonden. De oude pas wordt dan geblokkeerd. U dient hiervoor persoonlijk langs te komen. 

U kunt tijdens de openingstijden van de publieksbalies met een geldig legitimatiebewijs langskomen zonder afspraak. Kunt u niet tijdens de reguliere openingstijden? Dan kunt u ook een afspraak maken voor de middag. U kunt een afspraak direct digitaal maken of telefonisch via het Klantcontactcentrum  via het telefoonnummer (071) 36 60 000. 

Eerste bewoner van nieuwbouwwoning 

U kunt een nieuwe milieupas aanvragen, hier zijn geen kosten aan verbonden. U dient hiervoor persoonlijk langs te komen. 

U kunt tijdens de openingstijden van de publieksbalies met een geldig legitimatiebewijs langskomen zonder afspraak. Kunt u niet tijdens de reguliere openingstijden? Dan kunt u ook een afspraak maken voor de middag. U kunt een afspraak direct digitaal maken of telefonisch via het Klantcontactcentrum  via het telefoonnummer (071) 36 60 000. 

Gevonden 

Als u een milieupas heeft gevonden, dan verzoeken wij u vriendelijk deze zonder postzegel terug te sturen naar: 

Gemeente Noordwijk
Antwoordnummer 10043
2200 VB NOORDWIJK

Deze informatie is alleen bestemd voor de inwoners van de woonplaats Noordwijk.

Milieustraat te Katwijk

Adresgegevens

Taanderstraat 1

2222 BG Katwijk

Telefoon: (071) 36 60 000 Klantcontactcentrum

gemeente@noordwijk.nl

Gemeente Noordwijk

Adresgegevens

Voorstraat 42

2201 HW Noordwijk

Telefoon: (071) 36 60 000 Klantcontactcentrum

gemeente@noordwijk.nl

Uitgelicht