Afval, verzamelcontainers voor hoogbouw

Voor de hoogbouw wordt gewerkt met boven- en ondergrondse verzamelcontainers. De milieupas geeft inwoners toegang tot hun eigen/dichtstbijzijnde container. De containers worden volgens een vast schema geleegd. Bij verhuizing moet de milieupas achtergelaten worden voor de volgende bewoner.

Aanbiedregels verzamelcontainers

De verzamelcontainers voor hoogbouw zijn bedoeld voor bewoners van hoogbouw en niet voor de overige inwoners van de woonplaats Noordwijk. De milieupas werkt in dat geval niet. De verzamelcontainers voor hoogbouw zijn bedoeld voor huishoudelijk restafval en gft-afval. In een aantal gevallen wordt er ook apart gft ingezameld via een minicontainer. Als een appartementencomplex gft wil inzamelen en er is ruimte voor om de minicontainer inpandig te bergen, dan kan men dit aangeven bij de gemeente.

  • Bij windkracht 7 of meer kunnen de verzamelcontainers helaas niet worden geleegd. Mocht de container onverhoopt vol zijn, zet uw afval er dan niet naast. Onze excuses voor het ongemak maar wanneer de wind afneemt, worden de containers zo spoedig mogelijk geleegd.
  • Grofvuil dient bij het Klantcontactcentrum gemeld te worden en mag niet ongemeld in en naast de verzamelcontainers gedumpt worden. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000.

Kapotte verzamelcontainer 

Als er problemen zijn bij het gebruik van de verzamelcontainer kunt u dit digitaal melden via de app Fixi of op fixi.nl U kunt ook contact opnemen met het Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000.

Volle verzamelcontainer 

Als de verzamelcontainer in uw buurt vol is, dan kunt u uw afval in een andere, aan uw milieupas gekoppelde, verzamelcontainer kwijt of neem het afval weer mee naar huis. Afval naast de container plaatsen is verboden, u kunt hiervoor een boete krijgen. Een volle container kunt u digitaal melden via de app Fixi of op fixi.nl U kunt ook contact opnemen met het Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000. 

Deze informatie is alleen bestemd voor de inwoners van de woonplaats Noordwijk.