Ludieke actie zet pilot volop in de schijnwerpers 

Ondernemers en gemeente vragen de komende weken met een ludieke actie alle aandacht voor de pilot auto-, bromfiets- en fietsluw om het centrum van Noordwijkerhout. 

Gezamenlijk initiatief

In de komende twee weken zullen op vier dagen acteurs op een ludieke manier aandacht vragen voor de verkeersveiligheid, dit op gezamenlijk initiatief van de lokale ondernemersvereniging, en de gemeente Noordwijk om het centrumgebied rondom De Witte Kerk veiliger en aantrekkelijker te maken voor klanten, gasten en  bezoekers. Op de foto zie je wethouder Alkemade (midden links) en NOV Noordwijkerhout voorzitter Pieter van der Geest (midden rechts) geflankeerd door een team van opvallende acteurs.

Ludieke actie in Noordwijkerhout (1024 x512)Proef 

Het gaat om een proef. Rondom De Witte Kerk in de maanden juli en augustus op de maandagen tijdens de weekmarkten, de diverse evenementen en verder dagelijks van 12.00 uur tot 23.00 uur is het niet toegestaan om auto te rijden, met de brommer rond te rijden en/of te fietsen. Ook zijn er gelijktijdig venstertijden voor het laden en lossen van kracht. 

Aantrekkelijk, levendig en veilig

De gemeente Noordwijk hecht veel belang aan een schoon, heel en veilig centrumgebied en een goede samenwerking met haar ondernemers. Wethouder Theo Alkemade, met onder andere Verkeer in de portefeuille: “het is de afgelopen jaren veel drukker geworden in het centrum van Noordwijkerhout, maar de drukte heeft op verschillende punten ook geleid tot knelpunten tussen de (vracht) auto’s, fietsen, elektrische fietsen, scooters en voetgangers geleid. Via de pilot willen wij onderzoek doen naar een mogelijk alternatief om het centrumgebied van Noordwijkerhout aantrekkelijker en levendiger te maken.”  Voorzitter Pieter van der Geest van de Noordwijkerhoutse ondernemersvereniging voegt daaraan toe: “naast de proef zal er in samenwerking met de gemeente een brede evaluatie begin september plaatsvinden.”

Lees ook de eerder verschenen berichten