Zon, zee, strand en natuurlijk de zomer BOB

Een heerlijke zomer waar we allemaal volop van willen genieten. Maak je ook even de afspraak wie er nuchter blijft om iedereen veilig thuis te brengen? Ook vanuit gemeente Noordwijk alle steun voor de campagne voor de zomer BOB.

Zomers genieten 

De zomer is begonnen en na de afgelopen tijd dat we vooral afstand hielden en binnen bleven, kunnen we nu nog meer genieten van het mooie weer en goed gezelschap. Goed gezelschap combineren vaak ook met lekker eten en drinken: een festival, feestje, borrel, BBQ of een derde helft. Maar laten we niet vergeten dat we ook allemaal weer veilig thuis willen komen, dus vooraf het BOB overleg! 

Zeg het hardop

In Nederland mag een bestuurder maximaal 0,5 promille alcohol in zijn bloed hebben tijdens deelname aan het verkeer. Dit promillage bereiken mannen na het drinken van ongeveer 2 glazen alcohol binnen een uur, vrouwen al bij iets minder. Voor beginnend bestuurders (korter dan 5 jaar in het bezit van een rijbewijs) en (brom- en snor)fietsers geldt een maximum bloedalcoholgehalte van 0,2 promille. Dit promillage bereiken mannen na het drinken van ongeveer 1 glas alcohol binnen een uur, vrouwen al na minder dan 1 glas. En vergeet ook niet: rijden onder invloed is geen overtreding maar een misdrijf. Blijf veilig, rij nuchter, spreek af we de BOB is! BOB = 0,0% op, zeg het hardop!

Bittere noodzaak

Maak een punt van 0. Help mee. Het is echt nodig. Gemiddeld komen er elk jaar zo'n 75 tot 140 mensen om vanwege alcoholgebruik in het verkeer. Alcoholgebruik heeft effect op het rijgedrag: de waarneming wordt minder, het besturen gaat minder goed en de reactiesnelheid neemt af. Je overschat je eigen mogelijkheden én onderschat de risico’s. 

Gemeente Noordwijk maakt een punt van nul en steunt de BOB-campagne. Daar vragen we nu je aandacht voor. Dat doen we met het doorplaatsen van dit artikel van onze netwerkpartner. 

Tekst afbeelding

Ga pas onderweg na het BOB overleg