Donderdag 16 september 2021 vergadert de raadscommissie Ruimte. De vergadering start om 20:00 uur. De vergadering is digitaal, vanwege corona. U kunt de vergadering live volgen via onze livestream

Zeeburg opknappen

Zeeburg is een 50 jaar jonge wijk in Noordwijkerhout. De wijk kan een opknapbeurt gebruiken. Sjaak Geerling, voorzitter stichting huurdersbelangen Noordwijkerhout en wethouder Theo Alkemade trokken de wijk in om te horen wat de bewoners willen.

Hij was erbij

Sjaak Geerlings heeft de bouw van Zeeburg nog meegemaakt. Nu, vijftig jaar later, roept hij de wijkbewoners op om goed aan te geven wat ze graag opgeknapt zien. Hij legt de lat hoog. De wijk moet gereed gemaakt worden voor de toekomst. De hete zomers en ook de momenten dat er veel, heel veel regen valt. Zeeburg heeft een speciaal plekje in zijn hart. De oproep aan het einde van het filmpje is meer dan oprecht. Kom op met je goede ideeën om ook de komende 50 jaar fijn te kunnen wonen in deze mooie wijk in Noordwijkerhout.

De wijk in 

Samen met wethouder Theo Alkemade trok hij eind april Zeeburg in. Het was een mooie voorjaarsdag. Op straat hebben ze wijkbewoners geinterviewd: Henk de Bruin, Inez en Kira Mierement en Renske van Nobelen. Mensen die heel goed kunnen aangeven wat ze graag veranderd zien. Ze hoeven er nauwelijks over na te denken. Stuk voor stuk heel goede ideeën. Op de website Samen Noordwijk zijn al meer dan 100 ideeën zichtbaar. Doe mee en laat je inspireren door dit filmpje. We kijken uit naar je reactie, voorstel, idee of actiepunt.