Wethouder Alois Eberharter verkent het strand

Afgelopen weken en komende tijd maakt wethouder Alois Eberharter een uitgebreide ronde langs het strand. Het gaat om een nadere kennismaking met de ondernemers van de strandpaviljoens en met de vrijwilligers van de reddingsbrigade en de sportverenigingen.

Zuinig op ons strand

Alois op het strandWethouder Eberharter is het nieuwe gezicht in het college van B&W. De onderwerpen strand en horeca behoren tot zijn portefeuille. Eberharter: “Dit zijn mooie onderwerpen waar ik veel energie in wil stoppen. De gemeente Noordwijk heeft een prachtig 13 kilometer lang strand waar iedereen trots op is en waar we met elkaar (gemeente, ondernemers en inwoners/gebruikers) zuinig op moeten zijn. Er staan onder andere prachtige strandpaviljoens die onze inwoners en bezoekers een mooi en gevarieerd aanbod leveren. Die kwaliteit past perfect bij onze ambities en de gewenste uitstraling van een familiebadplaats.”

Blik op de toekomst

“Afgelopen weken heb ik ondernemers op het strand gesproken. Om nader kennis te maken. Maar ook om over openstaande punten te praten. Die willen we graag met elkaar oplossen, zodat we gezamenlijk de blik vanaf begin 2023 op de toekomst kunnen richten. De toekomst ziet er goed uit, maar vergt ook de nodige veranderingen. Denk aan het thema’s duurzaamheid, met onder andere circulaire grondstoffenverwerking (afvalbeleid) en energietransitie."

In gesprek met ondernemers

Komende periode worden meer strandlocaties bezocht. Later dit jaar bezoekt de wethouder ook enkele hotels, cafés en restaurants in de gemeente Noordwijk. Eberharter: “Ik kom graag langs en hoor dan ook graag wat er speelt en leeft onder de ondernemers. Ik vraag om nog een klein beetje geduld. Het is in het begin even schipperen met de tijd. Maar ik kijk er echt naar uit zoveel mogelijk mensen te spreken.“