Vessies Infra aan de slag met herinrichting Sportpark de Boekhorst

Het college van burgemeester en wethouders gunde Vessies Infra de opdracht voor de uitvoering van de raamovereenkomst 2018 Herinrichting Sportpark de Boekhorst in Noordwijkerhout. In 2021 gereed. Zo is de verwachting.

grasveld met attributenVernieuwde sportvelden

Het collegebesluit werd begin maart genomen. Een nieuwe stap in een lang traject. Vanaf 2016 is gestart met de voorbereiding van herinrichting van het sportpark De Boekhorst en de uitwerking van de inrichtingsvariant. Tennis, handbal en voetbal kunnen uitkijken naar vernieuwde sportvelden. 

Economisch meest voordelige inschrijving

Eind 2018 werd de raamovereenkomst voor de duur van het project Europees openbaar aanbesteed. De beoordeling van de inschrijvingen die daarop volgde leverde Vessies Infra op als economisch meest voordelige inschrijving. De overeenkomst geldt voor de duur van 3 jaar vanaf 2019 tot en met de oplevering in 2021.

Geliefde sportlocatie

Even wat achtergrond. Aan de noordkant van Noordwijkerhout ligt sportpark De Boekhorst. Zowel de huisvesting van de verenigingen VVSB (voetbal), TV De Boekhorst (tennis) en Northa (handbal) als de kunstgras – en natuurvelden zijn toe aan vervanging. 

Combineren met andere ontwikkeling

Daarnaast ligt er een verplichting vanuit de gemeente om voor de ontwikkeling van het BAVO-terrein een gebiedsontsluitingsweg te realiseren. Voor deze nieuwe weg maakte het college in februari de weg vrij. Een weg die aangelegd wordt om de kern van Noordwijkerhout te ontzien.