Vervangen parkeerautomaten gestart

Gemeente Noordwijk laat tussen maandag 6 en vrijdag 17 februari 2023 alle parkeerautomaten vervangen. De planning is onder voorbehoud.

Geen parkeerticket 

Met de komst van de nieuwe parkeerautomaten zet Noordwijk de stap naar digitaal parkeren, ook wel kenteken-parkeren genoemd. Er is geen parkeerticket achter de ruit meer nodig. De nieuwe automaten krijgen nieuwe nummers.

Aangepaste verkeerverordening

Eerder werd al een verlengde parkeertijd in de toeristische gebieden ingevoerd. Vanaf 1 januari 2023 geldt de aangepaste parkeerverordening. Van 1 april tot 1 oktober 2023 geldt in de toeristische gebieden een verlengde betaald parkeren tijd, van 9.00 tot 23.00 uur.

Betaald parkeren 

Belangrijk voor parkeerplekzoekers: tijdens de werkzaamheden geldt nog steeds een betaalplicht. Betalen kan via de parkeerautomaat in de buurt.

 

Ik heb geen smartphone, wat moet ik nu?

Zonder smartphone kunt u altijd naar de dichtstbijzijnde parkeerautomaat lopen om daar op het scherm uw kenteken in te voeren. U betaalt bij de automaat met uw betaalpas of creditcard en uw auto staat geregistreerd.

Per wanneer wordt het scan-voertuig ingezet?

Controle door middel van het scan-voertuig wordt pas tegen de zomer van 2023 ingezet. Tot die tijd controleren de parkeerwachten zoals gebruikelijk. U ontvangt uiteraard alle informatie zodra de wijziging ingaat.

Hoe werkt het met de bezoekerspas?

Voorlopig werkt de bezoekerspas nog precies op dezelfde wijze; u legt het pasje van de bezoekersvergunning naast uw blauwe kaart goed zichtbaar achter de voorruit. Daarmee voldoet u aan alle regels.

Het scan-voertuig ziet toch niet dat er een bezoekersvergunning met blauwe kaart voor de voorruit ligt?

Wanneer controle via een scan-voertuig ingevoerd wordt, ontvangt u van ons alle informatie over hoe de procedure verloopt. Tot dat moment verandert er niets in het parkeren met een bezoekersvergunning en blauwe kaart.

Kan ik buiten mijn wijk parkeren?

U kunt met uw bewoners-parkeervergunning zeker buiten uw eigen wijk parkeren. Hiervoor gelden dezelfde bepalingen als u tot nu toe gewend bent.

Hoe werkt het met de invalidenkaart?

Er verandert nu niets in het parkeren met invalidenkaart.