Verbinden met de samenleving

Eind maart was de langverwachte derde netwerkbijeenkomst met verenigingen en maatschappelijke organisaties. Want de nieuwe gemeente Noordwijk organiseert meer dan alleen de ontmoetingen met de 4 kernen. Dat alles vanuit het belang om de juiste verbindingen te leggen met de samenleving.

Inspireren en samenwerken

Deze derde netwerkbijeenkomst met verenigingen en maatschappelijke organisaties was een besloten bijeenkomst. Er waren ruim 30 deelnemers aanwezig. Verenigingsbestuurders, politie, brandweer en ondernemersverenigingen. Ze waren er van tevoren voor uitgenodigd. Het idee erachter. Ook deze partijen zijn erg belangrijk voor de verbinding met de samenleving. Met alles wat ze doen en organiseren. Geen wonder dat inspiratie en samenwerking stonden centraal. Maar er werd ook gespeeld. Een leuke managementgame.

mensen in zaalSpelenderwijs de verdiepingsslag maken

Het spel draaide hier om: je wint de straatprijs van € 27 miljoen en je wilt een megafeest organiseren. Hoe pak je dat op? Tijdens de managementgame speelde een deelnemer een rol (buurtbewoner, burgemeester, politie, brandweer) en naarmate het spel vorderde werd het feest groter, onbeheersbaarder en begon ook de pers zich te roeren. Daarnaast was er tijdens de bijeenkomst aandacht voor ‘vergunningverlening’. Het onderwerp komt voor uit een eerder gehouden netwerkbijeenkomst. De vraag was hoe dit proces makkelijker en efficiënter kan. 

Met elkaar in gesprek zijn 

De bijeenkomst werd afgesloten met een netwerkborrel. Men bleef nog lang napraten. Petra Mooring die namens de gemeente de bijeenkomst organiseerde: “Voor een goed proces ben je met elkaar in gesprek, verplaats je je ook buiten je eigen rol in de andere rollen en is het prettig als iedereen oplossingsgericht denkt. Zo leggen we met elkaar juiste verbinding.”