Donderdag 16 september 2021 vergadert de raadscommissie Ruimte. De vergadering start om 20:00 uur. De vergadering is digitaal, vanwege corona. U kunt de vergadering live volgen via onze livestream

Vaccinatielocatie Noordwijkerhout gaat sluiten

De grote piek van het vaccineren is achter de rug. Als gevolg van deze nieuwe fase sluit de GGD vanaf zondag 15 augustus 2021 de vaccinatielocaties in Noordwijkerhout, Leiderdorp, Nieuwerkerk aan den IJssel en Bergambacht. De locaties die open blijven zijn Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn.

Pop-up vaccinatielocaties

De GGD gaat in ruil daarvoor wel iets nieuws doen. Namelijk met mobiele teams ‘de wijk in’. Nu de grote massa is gevaccineerd, is er ruimte voor het voorlichten en vaccineren van bijzondere doelgroepen. Denk aan dak- en thuislozen, asielzoekers en arbeidsmigranten. Maar ook aan mensen met een migratie- en lage sociaaleconomische achtergrond. Dit is de fase van fijnmazig vaccineren. Dit vraagt om een aanpak op maat: dichterbij, makkelijker bereikbaar en laagdrempeliger. Mobiele vaccinatieteams gaan daarom afwisselend op meerdere pop-up locaties in de regio vaccineren.

Vaccinatiecijfers

Iedereen in Nederland heeft een vaccinatie uitnodiging gehad. Alle leeftijdsgroepen zijn inmiddels aan de beurt en veel inwoners in onze regio zijn al minimaal een keer gevaccineerd.