Uitnodiging om geschiedenis te schrijven

Heb je mooie onderscheidende herinneringen, anekdotes of foto’s en films over de 1e jaren van Estec in gemeente Noordwijk? Het is nu de tijd om ze te delen.

Jouw geschiedenis

Luchtfoto ESTECHet is een uitnodiging om geschiedenis te schrijven. De bijzondere geschiedenis van de ruimtevaart in Noordwijk en in Nederland. Misschien heb jij wel een prachtige bijdrage over die 1e decennia. 

Pionieren 

Pieter van Beekhuizen en Margaret Basten-Beuk horen graag van je. Ze verzorgen namelijk het project Pioneers of Space. Ze zijn op zoek naar onderscheidende herinneringen, anekdotes of foto’s en films over de eerste jaren van Estec in gemeente Noordwijk. De jaren waar er nog gepionierd werd. Voel je vrij contact met ze te zoeken. Dat kan met een simpel mailtje. Jouw verhalen, opnames, foto’s en films zijn welkom. 

Met elkaar geschiedenis schrijven

De aanleiding voor Pioneers of Space is simpel. Oktober 2024 is het precies zestig jaar gelden dat in Parijs werd besloten dat Estec in gemeente Noordwijk zou worden gevestigd. Provincie, Gemeente en Estec gaan dit jubileum vieren. Een van de acties. Het voorbereiden en maken van vier films over zestig jaar ruimtevaart in Nederland. Ervaringen, verhalen en herinneringen uit die eerste decennia van inwoners en oud-medewerkers horen daar bij. Alleen met hun bijdrage krijgen ze de bedrijfsgeschiedenis mooi in beeld.

Voorstelling

Met een 1e voorstelling hoogstwaarschijnlijk in een gloednieuwe locatie die onderdeel is van de regiodeal. De financiële impuls aan het versterken en uitbreiden van de het ruimtevaartcluster in Noordwijk. Gemeente Noordwijk is 1 van de partijen geweest die heeft bijgedragen. Meteen contact leggen met Pieter van Beekhuizen en Margaret Basten-Beuk? Stuur een e-mail