Tussenpersoon is bij afspraak met gemeente overbodig

Het maken van een afspraak met de gemeente is gratis. U kunt deze zelf rechtstreeks regelen. Een commerciële partij als tussenpersoon inschakelen kost geld en is overbodig.

Tussenpersoon niet nodig

Het komt steeds vaker voor dat inwoners gebruikmaken van de diensten van een commerciële partij om een afspraak bij de gemeente te regelen. Of om een aanvraag voor een uittreksel of een verklaring omtrent gedrag (VOG) te regelen. Dit doet zo’n commerciële partij niet gratis. Let op: Betaal niet teveel, regel het rechtstreeks!

Afspraak maken is gratis

U hoeft nooit te betalen voor een afspraak met de gemeente Noordwijk. U regelt dit eenvoudig online.

Uittreksel Basisregistratie personen (BRP) aanvragen kan rechtstreeks

Commerciële partijen die als een soort van tussenpersoon optreden bij het aanvragen van een uittreksel rekenen (veel) extra kosten. U kunt dit zelf bij de gemeente doen. Dan bent u goedkoper uit en u heeft het uittreksel sneller. Meer informatie over het aanvragen van een uittreksel.

VOG aanvragen kan via gemeente of Justis

Ook bij het aanvragen van een VOG worden er diensten door tussenpersonen aangeboden. U kunt rechtstreeks digitaal een VOG aanvragen bij de screeningsdienst Justis. 

Bij de gemeente kunt u het alleen schriftelijk aan de balie regelen. Meer informatie over het aanvragen van een VOG bij de gemeente Noordwijk.