Voorbereidingen op tijdelijke jongerenontmoetingsplek aan het Gruenepad

Er komt een tijdelijke jongerenontmoetingsplek aan het Gruenepad. Het is één van de acties van de Taskforce Boerenburg. De werkgroep die op vele fronten actief is voor een veilig boerenburg en de overlast van jongeren op een positieve manier aanpakt.

pleintje in gras

Containers geplaatst

De stelconplaten liggen er al. En binnenkort volgen de containers voor de tijdelijke jongerenontmoetingsplek. In een brief aan de omwonenden stond dat ze op woensdag 6 maart 2019 geplaatst zouden worden. Dat werd dinsdag 5 maart door het college uitgesteld. Maar dat er een tijdelijke jongerenontmoetingsplek komt, is zeker. Zodra bekend is wanneer de containers geplaatst worden volgt een nieuwe brief. Met de correcte datum.  

Toelichting op plan

De buurt en de omwonenden informeren en betrekken. Dat gebeurt niet alleen per brief. Op maandagavond 18 februari 2019 organiseerde de Taskforce Boerenburg een informatieavond. Daar werd uitvoerig gesproken over het realiseren van een jongerenontmoetingsplek in de wijk Boerenburg. De Taskforce legde uit hoe de groepsaanpak in elkaar steekt en dat de jongeren behoefte hebben aan een ontmoetingsplek in de wijk.

Groepsaanpak jongeren

Na veel problemen in de wijk startte de Taskforce Boerenburg. Oud-burgemeester Jan Rijpstra informeerde eind 2018 de raad over het project. Donderdag 19 februari gaf de gemeenteraad groen licht voor het aanvullend krediet straatwerk groepsaanpak jongeren. Het voorstel geeft goed aan wat de aanpak inhoudt. De combinatie van hard politieingrijpen en de wijkgerichte aanpak werpt zijn vruchten af. De rust is teruggekeerd in Boerenburg.