Stratego met parkeerplaatsen aan de kust

Nieuwe zet in het stratego met parkeerplaatsen aan de kust. Het stoppen met het tijdelijk ingestelde dubbelzijdig parkeren op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan Zee. Daar is nu ruimte voor.

Eind mei

Nog even en het is gedaan met het dubbelzijdig parkeren op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan Zee. 70 parkeerplekken verdwijnen eind mei. Het college heeft de gemeenteraad ervan op de hoogte gesteld.

Auto's aan beide zijden geparkeerd langs een weg

Tijdelijk ingesteld

Drie jaar lang kon er dubbel geparkeerd worden op de bekende boulevard in Noordwijk aan Zee. Het ging om een tijdelijke maatregel. Met name om de parkeercapaciteit op te vangen die door werkzaamheden aan de kust niet benut kon worden.

Slim schakelen met capaciteit

Want dat is de grote uitdaging. Met slimme oplossingen steeds voldoende parkeercapaciteit aanbieden, terwijl ondertussen de werkzaamheden aan de kust doorgaan, waarbij soms veel parkeerplaatsen even niet beschikbaar zijn.

Nut bewezen

“In totaal werden op de boulevard zo’n 70 extra tijdelijke parkeerplaatsen gerealiseerd. Ze hebben gedurende 3 jaar hun nut bewezen. Er is veelvuldig gebruik van gemaakt. De investering gemoeid met de tijdelijk aanleg is ruimschoots terugverdiend”, zo meldt het college in zijn schrijven.

Motie afgehandeld

Met het opheffen van de tijdelijke plekken geeft het college invulling gegeven aan de motie Knapp en De Mooy die oproept tot het beëindigen van de tijdelijke parkeerplaatsen zo mogelijk voor de aanvang van het hoogseizoen.

Parkeerstrategie in praktijk

Ook al is de motie Knapp en De Mooy verbonden aan het verwerven en operationeel maken van de Casino-parkeergarage, toch meent het college dat de tijdelijk situatie op de boulevard nu al opgeheven kan worden. De argumenten hiervoor:

  • met de aankoop van de parkeergarage wordt de parkeercapaciteit in Noordwijk aan Zee vergroot met ca. 180 parkeerplaatsen.
  • daarbij komen de circa 155 parkeerplaatsen van het opgeleverde tijdelijke parkeerterrein Schoolstraat/Nieuwe Zeeweg en het parkeerterrein Maarten Kruytstraat wat de komende maanden nog beschikbaar is.

Samenwerken

Wethouder Roberto ter Hark opende medio mei de ruime, tijdelijke voorziening aan de Schoolstraat/Nieuwe Zeeweg. Het wijst erop dat het Stratego met parkeerplaatsen alleen goed kan werken als alle spelers bereid zijn het spel mee te spelen.

“De gemeente werkt intensief samen met ondernemers en inwoners om gedurende de werkzaamheden aan de kust voldoende parkeergelegenheid te kunnen aanbieden. We zien met elkaar wat we daarin kunnen bereiken. Voor het zomerseizoen kunnen we al teruggaan naar de oude parkeersituatie op de boulevard.”