Donderdag 16 september 2021 vergadert de raadscommissie Ruimte. De vergadering start om 20:00 uur. De vergadering is digitaal, vanwege corona. U kunt de vergadering live volgen via onze livestream

Strandrups terug naar strand

De Strandrups kan binnenkort weer op het Noordwijkse strand rijden. De RDW heeft in april 2021 een kenteken afgegeven.

Duidelijkheid

De Stichting Outdoor4Disabled en de gemeente Noordwijk zijn blij dat het nu goed geregeld is. Volgens de wet. Het is ook voor de gemeente goed nieuws. College en gemeenteraad steunen het initiatief maar liepen tegen dezelfde problematiek aan. Om over het strand te kunnen rijden moest de Strandrups een kenteken hebben. Vrijdag 23 april werden de vrijwilligers op de hoogte gesteld. 

Waardering

In de allereerste plaats is dit een waardering voor onze gasten. Dit nieuws kon voor hen op geen beter moment komen. Daarnaast  is het een geweldig compliment voor de vrijwilligers van Outdoor4Disabled. Tenslotte zien we het ook als erkenning voor de voortdurende steun die inwoners, college, gemeenteraad, politie, en andere instanties hebben betuigd aan onze doelstellingen, geeft het bestuur aan.

Voor speciale groepen

De Strandrups is bedoeld voor mensen die aangewezen zijn op een rolstoel of moeilijk ter been zijn. Met het voertuig maken ze een tocht over het Noordwijkse strand. Er mogen 8 personen meerijden, inclusief begeleiders. Al meer dan 5000 mensen maakten er gebruik van. Het college had al de ontheffing om op het strand te rijden afgegeven. Met het kenteken op zak ligt de weg nu open om met de Strandrups de strandritten te hervatten.