NK Tegelwippen van start

Het startsein is gegeven, van 21 maart 2022 t/m 31 oktober 2022 spelen we het NK Tegelwippen. Welke gemeente wipt de meeste tegels en vervangt ze door groen? Noordwijk houdt een wedstrijd met de 4 omliggende gemeenten: Hillegom, Teylingen, Lisse en Katwijk.

Onderlinge competitie

Theo AlkemadeDe gemeente die de meeste tegels verwijdert én hiervoor planten in de grond zet, wordt de winnaar van deze onderlinge competitie. Een uitdaging! We willen als Noordwijk minstens het resultaat van vorig jaar evenaren, maar het liefst gaan we er natuurlijk overheen. Doe je ook mee? Kijk eens in je tuin waar je de tegels kunt missen, haal ze eruit en zet er groen in. Het helpt tegen wateroverlast en geeft een kleurige en fleurige aanblik. Groen zorgt voor gezonde lucht. Hoe groener hoe beter! 

Bekijk het filmpje:

Tegels registreren

Via de website van NK Tegelwippen kun je de verwijderde tegels registreren. De tussenstand is 24 juli 2022 te zien. 

Doe mee

Inleveren tegels

  • Milieustraat Katwijk: op zaterdag 9 april 2022 en zaterdag 16 april 2022 is er een grote container beschikbaar bij de Milieustraat aan de Taanderstraat 1 in Katwijk aan Zee, waar inwoners gratis hun tegels kunnen inleveren. Maximaal 15 tegels per huishouden.
  • Milieustraat Noordwijkerhout: tussen maandag 4 april 2022 en zaterdag 16 april 2022 kun je bij de milieustraat aan de Walserij 11 in Noordwijkerhout gratis stenen inleveren vanwege de actie. Instructies volgen nog. 
  • Meer informatie op de website van de Groene Uitdaging.