Start plaatsen containers Gruenepad

Maandag 29 april 2019 plaatst een aannemer de zeecontainers aan het Gruenepad, Boerenburg in Noordwijk. Ze doen dienst als jongerenontmoetingsplek. Deze plek wordt wat later in gebruik genomen.

Een van de vele maatregelen

De buurt is eerder deze aprilmaand op de hoogte gesteld van de plaatsing. De jongerenontmoetingsplek is een van de actiepunten uit het pakket van maatregelen dat er op gericht is om de overlast te bestrijden. 

Taskforce Boerenburg

Boerenburg had tot voor kort een jongerenprobleem. Het was onrustig in de wijk. Wijkbewoners voelden zich niet veilig. Een taskforce heeft de afgelopen periode hier effectief tegen opgetreden. Gemeente, politietoezicht. Jeugdboa’s en straatwerkers. De rust is teruggekeerd in Boerenburg.

Groepsaanpak jongeren

De gemeente trok de knip. Donderdag 19 februari 2019 gaf de gemeenteraad groen licht voor een aanvullend krediet voor het straatwerk groepsaanpak jongeren. Het voorstel geeft goed aan wat de aanpak inhoudt. 

Effectieve aanpak

Er is veel te doen over de jongerenontmoetingsplek. Een groep inwoners ziet de komst ervan niet zitten. Toch is de voorziening nodig. “Effectief onderdeel van de groepsaanpak is te voorzien in een behoefte van de jongeren aan een ontmoetingsplek”, aldus de gemeente in haar schrijven.