Donderdag 16 september 2021 vergadert de raadscommissie Ruimte. De vergadering start om 20:00 uur. De vergadering is digitaal, vanwege corona. U kunt de vergadering live volgen via onze livestream

Onderzoek verkeer Noordwijk Binnen

Gemeente Noordwijk voert de komende maanden een onderzoek uit naar het verkeer in Noordwijk Binnen met alle aandacht voor de manier waarop het verkeer door het centrum stroomt, de bereikbaarheid, het parkeren en de verkeersveiligheid.

Uitnodiging 

Half juni 2021 valt bij zo’n 3.500 adressen een uitnodiging op de mat om zich te melden bij Samen Maken We Noordwijk. Het platform dat ingezet wordt voor de participatie. Hier kunnen deelnemers alles kwijt wat ze belangrijk vinden over het onderwerp. 

Het centrum van Noordwijk Binnen

Voluit heet het onderzoek: 'Onderzoek naar verkeer Noordwijk Binnen met aandacht voor circulatie van het verkeer, bereikbaarheid, parkeren en veiligheid'. Het onderzoek vindt plaats in het centrum van Noordwijk Binnen. Een gebied waar heel wat gebeurt. Denk aan de markt. Denk aan verschillende bouwlocaties. Maar natuurlijk ook aan het winkelgebied en het woonzorgcentrum dat je er aantreft. Een gebied ook waar er heel veel activiteiten plaatsvinden. Met allemaal effecten op verkeer, bereikbaarheid en verkeersveiligheid. 

Voor de dialoog

In het onderzoek is er aandacht voor hoe het verkeer rondrijdt en zich beweegt, voor de bereikbaarheid van plekken, het parkeren en de verkeersveiligheid. Problemen worden in kaart gebracht. Aanpakken worden verkend. Deelnemers aan het onderzoek kunnen hun bijdragen kwijt op Samen Maken We Noordwijk. De gemeente hoopt in augustus 2021 het onderzoek af te ronden. 

Definitieve onderzoeksrapport

De onderzoekers verwachten dat het definitieve onderzoeksrapport eind oktober 2021 gereed is. Daarna bieden ze het aan aan het college. Voorzien van de nodige aanbevelingen voor de circulatie van het verkeer, de bereikbaarheid, het parkeren en de verkeersveiligheid