Speelplek Offem Zuid

Geen openingsfeestje voor de nieuwe speelplek aan de Schiewei maar een stille ingebruikneming. Dat heeft natuurlijk alles te maken met COVID-19.

Bijna klaar voor gebruik 

Speelplek OffemNog even en dan kan er op de speeltoestellen in Offem Zuid gespeeld worden. Lekker schommelen, klimmen en klauteren. Met een mooi herfst zonnetje is dit genieten. Het ziet er goed uit. 

Geen feestje

De gemeente was al gestart met de voorbereidingen voor een feestelijke opening van de speelplek aan de Schiewei. Het openingsfeest was gepland op woensdagmiddag 8 december 2021 voor de buurt, kinderen en ouders met wethouder Sjaak van den Berg. 

Te veel besmettingen

De covid-19-besmettingen lopen veel te hard op. Met name onder basisschoolleerlingen. Daarom gaat dit openingsfeest niet door. Het wordt een ‘stille ingebruikneming’. De toestellen worden volgende week gekeurd en dan gaan de hekken weg. Er mag dan meteen gespeeld worden. 

Niet verantwoord

Een woordvoerder meldt: Het is voor iedereen erg jammer, dat snappen we goed. We vinden het echter niet verantwoord om dit feest door te laten gaan, op dit moment.

Poster

De gemeente heeft een poster gemaakt. Deze hangt op de hekken rondom het speelterrein. De wethouder spreekt de hoop uit dat kindertjes hun weg naar de speelplek weten te vinden. Lekker buiten. Fijn spelen. Vriendjes maken!