Snel zien waar je aan de kust wel en niet kunt parkeren

Vanaf maandag 13 mei 2019 plaatst Baas BV vierhonderd slimme parkeersensoren aan de kust in Noordwijk aan Zee. Wat ze registeren gaat naar een nieuw Parkeer Route Informatie Systeem. Zo zie je snel waar er nog parkeerplekken beschikbaar zijn.

Draadloos sensorennetwerk 

In 5 werkdagen trekt de ploeg over de Koningin Wilhelmina Boulevard, de Koningin Astrid Boulevard, Het Wantveld en het Jan Kroonsplein. De medewerkers van Baas BV installeren er een draadloos sensorennetwerk. In het wegdek. Daar doen ze hun werk. Ze registeren of de plek bezet of niet bezet is. Ook hangen de medewerkers in een aantal lantaarnpalen kleine kastjes op.

Parkeer Route Informatie Systeem

De slimme parkeersensoren leveren hun gegevens aan het nieuwe Parkeer Route Informatie Systeem. Dag en nacht. 7 dagen per week. Alle gegevens leiden uiteindelijk tot een getal op bord. Zo zien autorijders zien waar en hoeveel plekken er beschikbaar zijn.

Minder rondrijden

Bezoekers hoeven niet meer naar een parkeerplaats te zoeken. Ze rijden er direct naartoe. Het systeem helpt dus onnodig rondrijden te verminderen in de omliggende straten. En zorgt daardoor ook voor minder drukte, minder hinder, minder uitstoot van fijnstof en kooldioxide.

Even buiten gebruik

Elke werkdag geven de werkzaamheden wat geluidshinder. Tussen 8:00 en 17:00 uur. In een brief aan bewoners en ondernemers staat ook te lezen tijdens de werkzaamheden parkeerplek niet gebruikt kan worden. Borden vertellen vooraf waar parkeerverboden gelden. Je kunt niet op een plek parkeren waar een verbod van kracht. Je bent in overtreding.

Rekening houden

Speciaal voor de hotelgasten en ondernemers aan de boulevards werkt het bedrijf in drie delen. Zo zorg de ploeg van Baas BV ervoor dat er steeds genoeg parkeerplekken beschikbaar zijn. De uitvoerder werkt voornamelijk in de ochtend. Zodra het werk gedaan is geeft hij de parkeerplekken vrij.