Snel internet voor het buitengebied

Lukt het inwoners, ondernemers en gemeenten een snel internet voor het buitengebied van de duin- en bollenstreek haalbaar te maken? Noordwijk trapt de actie af met een mailing aan iets meer dan 3000 adressen in het buitengebied van Noordwijk.

Mailing

Eind mei valt er bij de inwoners en ondernemers in het buitengebied van Noordwijk een uitnodiging op de mat om snel internet in het buitengebied haalbaar te maken. Een gerichte mailing om hun te activeren. Want dat is dringend nodig.

Belangstelling peilen

In de brief nodigt wethouder Roberto ter Hark, Economie en Toerisme, inwoners en ondernemers uit om hun belangstelling voor een snel internet door te geven. Dat kan meteen via de projectwebsite. Maar er gebeurt meer. Voor wie eerst wat meer wil weten zijn er 3 informatiebijeenkomsten georganiseerd. Alle 3 in De Maasgaarde. Herenweg 9a, 2211CA Noordwijkerhout, zo valt te lezen in de brief. Dit zijn de data:

  • Donderdag 6 juni 2019
  • Dinsdag 11 juni 2019
  • Dinsdag 9 juli 2019

De opzet van de bijeenkomsten:

  • Inloop vanaf 19:00 uur
  • Programma 19:30 – 21:00 uur
  • Gezellig napraten met borrel tot 21:45 uur

Zekerheid voor de markt. Gemak voor de gebruikers

De samenwerkende gemeenten willen met elkaar de aanleg van snel internet in het buitengebied mogelijk maken. Zelf leggen ze zo’n net niet aan. Is hun taak ook niet. Aan de andere kant heeft de markt zekerheid nodig. Het aanleggen van zo’n netwerk vergt nog al een investering. De markt wil zekerheid en alleen de inwoners en ondernemers kunnen die geven. Bij 60% belangstelling gaat een investeerder aan de slag. 

Zorgen dat er geen achterblijvers zijn 

In een filmpje legt de wethouder uit waarom de duin- en bollengemeenten er nu werk van maken. Door samen te werken hebben ze voldoende slagkracht. Bovendien voelen ze zich verantwoordelijk voor de iets meer dan 5000 adressen die geen snel internet hebben. Het is duidelijk waarop de gemeenten inzetten. Zorgen dat er geen achterblijvers zijn in het digitale tijdperk.

Link

Lees de flyer Snel internet voor de duin- en bollenstreek

Raadpleeg de projectwebsite