Slimmer chillen voor jongeren. #Vermijddrukte, maar hoe doen we dat slim?

Vermijd drukte: dat is de nieuwe gedragsregel die nodig is om het coronavirus de kop in te drukken. Tegelijkertijd blijft ook anderhalve meter afstand houden een opdracht waar we ons allemaal aan moeten houden. Dat vraagt om nieuwe manieren van #slimmerchillen voor jongeren. De campagne vanuit onze regio blijft jongeren aansporen om hierover na te denken.

 Hoe chill je in coronatijd?

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je minimaal op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven? En als je drukte zoveel mogelijk moet vermijden, om verspreiding van het virus geen kans te geven. De campagne ‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’ van 11 veiligheidsregio’s, daagt jongeren en studenten uit om daar op allerlei manieren creatieve oplossingen voor te bedenken.

Vermijd drukte

Waar wekenlang #blijfthuis het motto was, verschuift dat nu naar #vermijddrukte. Want dat het, nu de samenleving steeds een beetje meer op gang komt, weer drukker zal gaan worden op straat, is onvermijdelijk. Maar hoe voorkomen we dat het te druk wordt? Dat we met te veel mensen tegelijkertijd op dezelfde plek zijn? Zodat we die anderhalve meter afstand niet meer kunnen houden?

Aan jongeren en studenten de vraag om daar creatieve oplossingen voor te verzinnen. En om deze met ons te delen via #slimmerchillen op TikTok, Instagram, Twitter, Facebook of gewoon via de mail naar info@slimmerchillen.nl. Om zo elkaar een handje te helpen. En om te voorkomen dat het virus toch weer kans krijgt om om zich heen te slaan. En voor wat hoort wat. Want de beste inzendingen en meest creatieve oplossingen belonen we wekelijks met cadeaubonnen van € 50, € 20 en € 10.

Speciale uitdaging. Schrijf een rap

En er is meer te winnen. Zo hebben de 11 veiligheidsregio’s een speciale uitdaging bedacht voor muzikale jongeren en voor personen met tekstgevoel: een #slimmerchillen-rap schrijven. Ter inspiratie is een voorbeeld te zien op de website Slimmer chillen Wie dat wil kan vervolgens de instrumentale versie van deze rap downloaden, en daar een eigen tekst in rappen. Van het refrein van de rap is bovendien een #slimmerchillen-ringtone gemaakt. Ook deze is gratis te downloaden via de website. Inzendingen voor deze rap-challenge zijn welkom tot 26 mei 2020. Daarna beslissen de makers van de voorbeeldrap wie de winnaar van de challenge wordt en als beloning professionele hulp bij het afronden van de inzending tot een superstrakke rap.