Sjors Sportief en Sjors Creatief regelrechte hit onder schooljeugd

Dansen, hockey, judo, turnen, scouting, freerun… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in gemeente Noordwijk ook dit jaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Of ze leren hun creatieve talenten kennen met Sjors Creatief. Aan de hand van die mascotte kunnen kinderen zich namelijk vaak gratis inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken, bakken en muziek maken.

Laagdrempelig 

Wethouder met schoolkinderenSjors is al jaren een regelrechte hit onder de basisschooljeugd. Ook dit schooljaar schreven al honderden kinderen zich in voor een sportieve of creatieve kennismaking. En die teller loopt nog lang door, vertelt Kenneth van Veen, buurtsportcoach bij de gemeente Noordwijk. Sjors is ook dit jaar weer razend populair. Sommige activiteiten werken zelfs al met een wachtlijst. Gelukkig neemt ook het aanbod ieder jaar toe, want steeds meer verenigingen sluiten zich aan bij ons project. Daar zijn we heel blij mee, want daardoor kunnen nog meer kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur. Zónder dat ze meteen lid hoeven te worden van een vereniging.

Sjorsboekje

Sjors is een initiatief van de gemeente Noordwijk in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om meer dan 60 sport- en cultuuractiviteiten te ontdekken. Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Noordwijk hebben ontvangen.

Inschrijven

Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via de website Noordwijk Actief.